Šiandien pietums valgėme tokius traškius vištienos kepsnelius, apvoliotus džiūvėsėliuose ir įdarytus sūriu.
2 porcijoms reikės:
Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sėlenėlės 4 v.š.
Džiūvėsėliai 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Vištienos prieskoniai ~
Sūris fermentinis 50 g
Aliejus kepimui~
Vištienos krūtinėlę supjaustome į 4 kepsnelius. Kiekviename kepsnelyje įpjauname po kišenę. Ištriname kepsneliusvištienos prieskoniais, druska, pipirais. Sūrį supjaustome plokštelėmis ir prikemšame į kepsnelius. Viename dubenėlyje išplakame kiaušinius, kitame - išmaišome džiūvėsėlius su sėlenomis. Kepsnelius pavoliojame į kiaušinio plakinį, į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį bei dar kartą į džiūvėsėlius. Kepame įkaitintoje keptuvėje, ant aliejaus, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada perdedame kepsnelius į kepimo skardą ir kepame dar 15 minučių 180 C orkaitėje. Skanaus!
Recepto idėja - Neringos blogas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą