2017 m. kovo 31 d., penktadienis

Salotos su vištienos kepenėlėmis




       Šitas salotas nusižiūrėjau labai seniai vienoje TV laidoje, kur jas gamino žurnalistas Andrius Tapinas. 

2 porcijoms:
Vištienos kepenėlės 300 g
Salotų lapai 2 saujos
Pomidorai 2 vnt.
Citrinos 1/2 vnt.
Alyvuogių aliejus, balzamiko actas~
Druska, juodieji pipirai~

       Kepenėles nuplauname, supjaustome gabaliukais. Pakepiname ant šlakelio aliejaus, pagardiname druska, pipirais. Salotas ir pomidorus supjaustome, pašlakstome citrinų sultimis, balzaminiu actu, aliejumi, druska, pipirais. Ant viršaus sudedame karštas kepenėles ir patiekiame. 


2017 m. kovo 29 d., trečiadienis

Varškės pyragas su vyšniomis



       Trapios tešlos tarta su varškės kremu ir vyšniomis. Mmmm... pasakiška.

26 cm formai:
Miltai 225 g
Sviestas 180 g
Cukrus 2 v.š.
Druska žiupsnelis

Įdarui:
Varškė 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 5 v.š.
Krakmolas 3 v.š.
Apelsinai 1 vnt.
Vyšnios 400 g (šaldytos arba konservuotos)
Cukrus 5-6 v.š. (šaldytoms)

       Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Įtarkuojame šaltą sviestą, įpilame 3-4 šaukštus ledinio vandens ir išminkome tešlą. Suformuojame rutulį, įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
Vyšnias gerai nukošiame. Jeigu naudosite šaldytas - jas reikia gerai apvolioti cukruje, galima ir apvirti - kažkada dariau vyšnių tortui - apviriau 5 min. truputyje vandens pridėjus daug cukraus, cinamono, imbierų, gvazdikėlių ir krakmolo - gavosi kaip konservuotos. Geriausia palikti tame sirupe pernakt.
       Įdarui varškę ištriname blenderiu su kiaušinių tryniais, cukrumi ir išspausto apelsino sultimis. Baltymus standžiai išplakame. Įmaišome krakmolą, paskui - atsargiai baltymus.
       Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą. dugną subadome šakute ir 15 min. apkepame 180 C orkaitėje. Paskui supilame varškės kremą, į kremą sudedame vyšnias ir kepame dar 35-40 minutes. Patiekiame atvėsintą ir pabarstytą cukraus pudra.





















2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

Kepti indonezietiški makaronai "Mie Goreng"



       Vis apima nostalgija prisiminus vasaros kelionę po Balį. Aišku, labai sužavėjo tradiciniai saldžiarūgščiai noodles makaronai Mie Goreng - kurie Indonezijoje patiekiami su vištiena, krevetėmis arba vegetariškai (tik su daržovėmis). Kitas jų tradicinis patiekalas - kepti ryžiai Nasi Goreng. kurių irgi niekaip negalėjome atsivalgyti...

Reikės:
Kiniški Noodles makaronai 250 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Čili pipirai 1 vnt. (be sėklų)
Pekino kopūstai 1/2 vnt. (baltoji dalis)
Svogūnų laiškai 50 g
Sojos padažas 2 v.š.
Sezamo aliejus 3 v,š.
Rudas cukrus 1 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Imbiero šviežio gabalėlis
Krevetės 200 g

       Makaronus išverdame sūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus, česnakus, imbiero ir čili (su mumis valgė ir vaikai, todėl čili pipirą pakeičiau saldžiąja paprika). Tada sudedame smulkintus pekino kopūstus, pusę svogūnų laiškų (baltąsias dalis) ir pakepame. Supilame visus padažus ir sudedame perkoštus makaronus. 
       Krevetes galima paruošti dviem būdais: jeigu naudoju šaldytas krevetes - tuomet apverdu jas 5 min. sūdytame vandenyje su krapais ir citrinos skiltele. Jeigu naudojate šviežias krevetes - apkepame ant sviesto su česnaku ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
       Kai makaronai su daržovėmis apkeps, įmaišome krevetes ir viską apibarstome smulkintais svogūnų laiškais.
       Recepto šaltinis iš Youtube.

2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Brokolių ir žiedinių kopūstų mišrainė su kumpiu



Reikės:
Brokoliai 1 vnt.
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Paukštienos kumpelis 150 g
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

Aliejuje apkepiname smulkintus svogūnus, česnaką ir kumpelį. Brokolį ir kalafijorą išskirstome žiedynais, apverdame sūdytame vandenyje. Nukošiame, perliejame šaltu vandeniu. Dedame į salotinę, užpilame keptais svogūnais su kumpiu, druska, pipirais ir išmaišome. Patiekiant galima uždėti po šaukštelį majonezo, bet man nebūtina - skanu ir taip.


2017 m. kovo 22 d., trečiadienis

Kepti obuoliai su varške, razinomis ir riešutais



       Kai varškės apkepas ir varškėčiai pabosta... Nedažnai valgome saldžius patiekalus vakarienei, nors vaikai aišku mielai valgytų saldžiai kiekvieną kartą :) Valgėme vakarienei, bet liko ir pusryčiams - skanūs tiek karšti, tiek atšaldyti.

Reikės:
Obuoliai 4 vnt.
Varškė 180 g
Razinos sauja
Graikiniai riešutai sauja
Cukrus 2 v.š.
Cinamonas 1 a.š.
Pienas 2 v.š.
Medus 2 a.š.

       Obuolius perpauname per pusę ir išskobiame. Razinas užpilame karštu vandeniu ir 5 min. palaikome. Varškę išsukame su cukrumi, cinamonu ir šlakeliu pieno. Suberiame razinas. Obuolių puseles sudedame į kepimo indą, pripildome įdaro. Uždedame kapotų riešutų ir pašlakstome medaus. Ant kepimo indo atsargiai įpilame truputį vandens ir kepame 180 C orkaitėje 30 min.
       Recepto idėja - Saulėta virtuvė.   

2017 m. kovo 20 d., pirmadienis

Tailandietiška vištiena su žemės riešutų sviestu



       Kaip tik turėjau žemės riešutų sviesto indelį, kurio jau keletą dienų niekaip neįstengiau pabaigti. Tuomet pamačiau video receptą - Asian style saldžiarūgštė vištiena riešutiniame padaže. Labai puikiai gavosi, progai pasitaikius reikės kartoti :)

Reikės:
Vištienos filė 800 g
Žemės riešutų sviestas 2 v.š.
Ryžių actas 2 v.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 v.š.
Sezamo aliejus 1 v.š.
Saldus čili padažas 2 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 3 sk.
Paprikos 1 vnt.
Šparaginės pupelės sauja
Druska, pipirai~
Vištienos prieskoniai, maltos paprikos~
Augalinis arba sezamo aliejus kepimui~


       Vištieną supjaustome kubeliais, įtriname druska ir vištienos prieskoniais. Apkepame keptuvėje su aliejumi. Atidedame į atskirą lėkštę, susidariusias sultis supilame į stiklinę (reikės padažui). Toje pačioje keptuvėje pakepame smulkintą svogūną, šiaudeliais pjaustytą papriką ir šparagines pupeles. Sudedame smulkintas česnako skilteles. Kai daržovės apkeps, sudedame atgal į keptuvę vištieną.
      Padažui sumaišome riešutų sviestą su ryžių actu, sojos padažu, cukrumi ir sezamo aliejumi, įmaišome 1/2 stiklinės vištienos sultinio. Užpilame padažą ant troškinio, gerai išmaišome ir nukeliame. Tiekiame su ryžiais. 
       Recepto idėja iš Youtube.


2017 m. kovo 17 d., penktadienis

Ridikėlių, avokadų ir mangų salotos



       Dariau su mažais raudonais ridikėliais, bet man skanu ir tokie balti itališki ridikėliai. Turbūt tiktų ir didieji balti ridikai, jeigu mėgstate :)

Reikės:
Avokadai 1 vnt.
Mangai 1 vnt.
Ridikėliai 2 saujos
Sezamų sėklos 1 v.š.
Sezamų aliejus 1 v.š.
Citrinos sulčių ~
Druska, juodieji pipirai~

       Avokadą ir mangą supjaustome kubeliais, ridikėlius - ketvirčiais. Avokada pašlakstome citrinų sultimis ir viską užpilame aliejumi, druska, pipirais ir sezamo sėklomis. Sezamo sėklas galite paskrudinti sausoje keptuvėje.



2017 m. kovo 15 d., trečiadienis

Šokoladiniai bananiniai keksiukai



       Galima sakyti tai sveikuoliškas keksiukų receptas - naudojau pačius kokybiškiausius produktus, t.y. gerą juodajį šokoladą ir kakavą, graikišką jogurtą, kokosų aliejų... Jeigu norite dar sveikiau - cukrų galite keisti medumi. Labai labai skanūs keksiukai. Aš dar papildomai įmaišyčiau kokoso drožlių...

Reikės:
Bananai 3 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 240 ml
Cukrus 120 ml
Graikiškas jogurtas 120 ml
Kakava 120 ml
Augalinis aliejus 100 ml (pyliau kokosų)
Juodojo šokolado 8 kvadratėliai
Druska žiupsnelis
Kepimo soda 1 a.š.

       Bananus sutriname šakute. Įmaišome kiaušinį, jogurtą, aliejų.Suberiame miltus su kepimo soda, cukrų, druską, kakavą ir gerai išmaišome. Pabaigoje sudedame kapotą šokoladą. Kepimo formeles tolygiai pripildome tešlos ir kepame 180 C orkaitėje 25-27 min. Patiekiame atvėsintus. 
       Recepto šaltinis - www.ambitiouskitchen.com.  


2017 m. kovo 13 d., pirmadienis

Žuvies suktinukai su rikotos ir brokolių kremu



Reikės:
Menkės filė 4 vnt. (naudojau šaldytą)
Brokoliai 1/2 vnt.
Rikota 100 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 3 v.š.
Sviestas 3 a.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Brokolį apverdame sūdytame vandenyje ir sutriname su rikota. Žuvies filė pagardiname prieskoniais, perpjauname išilgai pusiau (kad gautume ilgas juostas, jos bus gana storos bet nesvarbu). Tepame ant kiekvienos juostos įdarą ir susukame. Išdėliojame suktinukus į kepimo indą pateptą riebalais. Ant kiekvieno suktinuko uždedame po gabaliuką sviesto ir pabarstome sūriu. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. 

2017 m. kovo 10 d., penktadienis

Pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų sriuba




Reikės:
Pupelės 1,5 st.
Saulėje džiovinti pomidorai 10 puselių
Svogūnai 1 vnt.
Salierai 2 stiebai
Česnakas 2 sk.
Rozmarinai, čiobreliai~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Tarkuoto parmezano~

       Pupeles užmerkiame nakčiai ir išverdame. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkintus svogūnus, salierus ir česnaką. Pupeles užpilame 900 ml sultinio arba vandens. Kai užvirs - sudedame apkeptas daržoves. Džiovintus pomidorus (ir keletą šaukštų aliejaus iš to paties stiklainio) sutriname blenderiu į tyrę ir supilame į sriubą. Pagardiname prieskoniais ir paverdame ant mažos ugnies 15 min. Aš dar papildomai įpausčiau konservuotą čilį pipirą. Tiekiame su grietine ir tarkuotu sūriu.
       Recepto šaltinis - Kažkas valgomo.



2017 m. kovo 8 d., trečiadienis

Keptas kamemberas su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis



Reikės:
Kamembero sūris 1 vnt. (200 g)
Migdolai 50 g
Džiovintos spanguolės 50 g
Sviestas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 a.š.
Cinamonas, muskatas~
Kvapieji pipirai~
Likeris 1 v.š. (Amareto, Kahlua ar pan.)
Druska žiupsnelis

       Sūrį dedame ant kepimo popieriaus. Viršutinę žievę peiliu beveik nupjauname, t.y. kaip dangtelį įpjauname palei kraštus, ir paliekame "prilipusį" tik centrą. Dedame į 170 C orkaitę 10 minučių. Per tą laiką pasiruošiame karamelizuotą užpilą. 
       Spanguoles užpilame karštu vandeniu ir paliekame 5 min. išbrinkti, paskui perkošiame. Migdolus sukapojame peiliu. Sviestą su cukrumi išlydome mažame puodelyje. Paskui sudedame prieskonius, druskos, įpilame likerio ir kaitiname, kol masė šiek tiek sutirštės. Pabaigoje suberiame riešutus ir spanguoles. 
       Ištraukiame karštą sūrį ir atsargiai nulupame viršutinę žievę. Ant sūrio supilame mūsų užpilą ir viską tiekiame, kol karštą. Labai skanu tepti mentele ant šviežios bagetės, arba galima kaip į mirkalą dažyti krekerius, duonos lazdeles ar pan.


2017 m. kovo 6 d., pirmadienis

Bulvių salotos su tunu




       Panašios į vokiškas bulvių salotas, tik vietoje kumpio - tunas. 


Reikės:
Bulvės 4 vnt. (nedidelės)
Svogūnai 1 vnt. (mažas)
Marinuoti agurkėliai 4 vnt.
Tunas savo sultyse 1 ind.
Kreminis sūrelis 125 g (pvz. Rokiškio)
Druska, juodieji pipirai~
Česnakas 1 sk.

       Bulves supjaustome kubeliais ir išverdame sūdytame vandenyje. Svogūną nublanširuojame 1 min. ir smulkiai supjaustome. Agurkėlius supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su bulvėmis ir svogūnais. kol dar bulvės karštos įmaišome sūrelį. Įspaudžiame česnako, druskos, pipirų. Išdėliojame bulvių salotas į lėkštes, ant viršaus sudedame tuną ir patiekiame.
       


2017 m. kovo 3 d., penktadienis

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys



       Minimalus marinatas su garstyčiomis, raudonėliais ir česnakais - gavosi tikrai skaniai ir tiktų lieknėjančioms, kurios vengia paniruotų kepsnių :)

Reikės:
Kalakutienos krūtinėlė 1 filė
Raudonėliai 1 v.š.
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Maltos aitriosios paprikos 1/2 a.š.
Česnakas 1 sk.
Garstyčios 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Krūtinėlę nuplauname, supjaustome kepsneliais. Česnaką smulkiai sutarkuojame, sumaišome su prieskoniais, garstyčiomis ir aliejumi. Gautame marinate gerai apvoliojame kepsnius ir paliekame 30 min. pasimarinuoti. Iškepame paprastai keptuvėje (arba jeigu turite - grilio keptuvėje).
       Recepto šaltinis - knyga "Gemüse, Fisch und Fleisch".


2017 m. kovo 1 d., trečiadienis

Graikiškos salotos su marinuota feta



Reikės:
Fetos sūris 100 g
Bazilikai 1 a.š.
Raudonėliai 1 a.š.
Čili pipirų dribsniai~
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sultys 1 v.š.
Šviežiai malti juodieji pipirai~
Agurkai ilgavaisiai 1/2 vnt.
Raudonos paprikos 1/2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Kalamata alyvuogės 8 vnt.

       Sūrį gausiai apiberiame prieskoninėmis žolelėmis ir čili dribsniais. Užpilame gausiai alyvuogių aliejumi ir paliekame pasimarinuoti, kol ruošime daržoves. Susipjaustome kubeliais paprikas, agurkus, pomidorus, įdedame alyvuogių ir fetos kubelių. 
       Mes valgėme su šviežiai kepta Focaccia, mmm.... skanumėlis. Taurė Chardonay vyno tiesiog pati įsiprašė į šią kompaniją...

2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Itališka fokačija su alyvuogėmis



       Šviežia itališka duonelė, česnakinė Focaccia su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais. Idealus priedas prie gaivių salotų ir vyno taurės. Jamie Oliveris yra tokių kepinių ekspertas, net neabejojau, kad jo receptas pats geriausias, todėl ir rėmiausi recepto pagrindu pagal Oliverį. Tik pagardus pasirinkau pagal savo skonį.

Reikės:
Miltai 500 g
Mielės sausos 7 g
Šiltas vanduo 325 ml
Druska 1 a.š.
Cukrus 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Rozmarinas, raudonėlis~
Česnakas 3 sk.
Juodosios alyvuogės, sauja
Saulėje džiovinti pomidorai 2 vnt.
Takuotas parmezanas 2 v.š.

        Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir šaukšteliu cukraus. Miltus sumaišome su druska ir šaukštu aliejaus. Supilame vandenį su mielėmis ir minkome tešlą. Gerai išmušame ir išminkome, miltų nepadauginame, kuo ilgiau minkysime tuo mažiau lips prie rankų. Ant stalo paliekame suminkytą rutulį,uždengiame dubeniu ir paliekame 40 min.
       Pakilus tešlai vėl perminkome. Aš papildomų miltų beveik nenaudojau, mano tešla atrodė dar lipnesnė nei J.Oliverio video (žr. žemiau), bet kuo lipnesnė tešla bus, tuo minkštesnė duonelė iškeps. Perdedame tešlą į kepimo indą, pateptą aliejumi (jį galima pabarstyti kukurūzų polenta). Užpilame dar aliejaus, žolelių ir išformuojame rankomis savo fokačiją po visą indą, padarome daug duobučių pirštais. Į jas prismaigstome traiškytų česnako skiltelių (mano buvo didelės skiltelės, tai aš jas dar padalinau į ketvirčius), smulkintų alyvuogių ir džiovintų pomidorų. Paviršių apibarstome negausiai tarkuotu parmezano sūriu. Kepame 190 C orkaitėje 30 minučių.


       Recepto šaltinis čia.



2017 m. vasario 24 d., penktadienis

Turkiška vištiena "Kapama"


      Gal iš nuotraukos iš nepasakytumėte, bet čia yra labai labai skanus patiekalas!!! daug kartų buvau girdėjusi apie ryžius pilaf, kas yra trumpai tariant vištienos sultinyje virti ryžiai - bet niekada net neturėjau noro jų gaminti. Mat kažkada esu bandžiusi į verdančių ryžių puodą įdėti pirktinio sultinio kubelį ir iš to gavosi visiška bjaurastis... Šįkart padariau viską tinkamai, superinis receptas - ryžiai užpilti vištienos sultiniu, apdėti vištos gabalais ir dar ištroškinti orkaitėje.

Reikės:
Vištienos ketvirčiai 4 vnt.
Ryžiai 300 ml
Svogūnai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus~
Pomidorų pasta 1 v.š.
Druska, pipirai

        Ryžius dubenėlyje užpilame karštu vandeniu ir paliekame 1 val. kad išbrinktų. Vištienos ketvirčius pabarstome druska, pipirais ir apkepame labai karštoje keptuvėje (geriausia špižinėje) iš abiejų pusių, kad apskrustų. Paskui į tą pačią keptuvę pilame karšto vandens, kad mėsą apsemtų iki pusės ar šiek tiek daugiau. Viską pagardiname druska ir pipirais, aš dar nuo savęs pridėjau džiovintų krapų, nes man labai skanu... Uždengiame ir ilgai troškiname, kol vištiena bus visiškai iškepus.
       Ryžius nukošiame. Atskiroje keptuvėlėje apkepiname smulkintą svogūną ir įmaišome į ryžius. Pagardiname druska. Į kepimo indą paskleidžiame ryžius, ant viršaus dedame vištos gabalus ir viską užpilame sultiniu, kuriame troškinome. Sultinio gali būti gerokai virš ryžių, nes jie daug sugers. Sumaišome šaukštą pomidorų pastos su šaukštu aliejaus ir gauta košele "parausviname" vištos kulšis (aš persistengiau, todėl man ta pasta per daug suskrudo). Kepame 200 C orkaitėje, kol ryžiai bus pilnai išvirę  (apie 30 min.)
       Recepto šaltinis - Turkish Food Recipes.


2017 m. vasario 22 d., trečiadienis

Meksikietiškos salotos "Guacamole"



Reikės:
Raudonosios pupelės 1 ind.
Paprikos 1 vnt.
Konservuoti kukurūzai 1/2 ind.
Agurkai ilgavaisiai 1/2 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Čili pipirai 1 vnt. (nedėjau)
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Česnakas 1 sk.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Pupeles nukošiame ir perplauname po šaltu vandeniu. Agurką, papriką ir avokadą supjaustome kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis. Suberiame kukurūzus ir viską išmaišome su aliejumi. Pagardiname druska, pipirais, įspaudžiame česnako skiltelę.
       Recepto idėja iš Vegan feast.

2017 m. vasario 20 d., pirmadienis

Pusryčių sumuštinis su humusu ir avokadu



       Humusą labai mėgstu ir dažnai gaminu, šįkart jo turėjau šaldytuve. Bet specialiai dėl šio sumuštinio gaminti nebūtina, puikiai tiks ir pirktinis, pvz. mėgstu "Gerovės" humusus.

Reikės:
Grūdėta duona 2 riekelės
Avokadai 1/2 vnt.
Humusas 3-4 v.š
Agurkai 1/2 vnt.
Druska, juodieji pipirai~

       Duoną paskrudiname, jeigu norite - sutepame sviestu. Avokadą plonai supjaustome ir paskleidžiame ant skrebučių (galima ir sutrinti šakute, kaip užtepą), pagardiname druska. Dedame humuso, papjaustytų kubeliais ar griežinėliais agurkų  ir ant viršaus pamalame juodųjų pipirų.
       Recepto idėja iš Pinterest.


2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Vafliai su kremu



       Laužyti vafliai, kuriuos mirkome į rikotos - plaktos grietinėlės kremą. Idėją nusižiūrėjau iš Pinterest.

Vafliams:
Kiaušiniai 4 vnt. (M)
Sviestas 160 g
Cukrus 160 g
Druska,  žiupsnelis
Miltai 160 g
Pienas 100 ml

Kremui:
Rikota 250 g
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Cukrus 2 v.š.
Šokolado drožlės 30 g

       Sviestą ištirpiname, įmaišome cukrų, druską. Baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame. Trynius įmaišome į tirpintą sviestą, paskui sudedame miltus ir galiausiai - baltymus. Skiedžiame pienu, kad gautųsi skystoka tešla (kaip lietiniams). 
       Vaflinę gerai įkaitiname, patepame aliejumi ir kepame vaflius. Dar karštus susukame. Paskui sulaužome gabalais, kad gautume panašiai kaip čipsus :) 
       Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi, įmaišome rikotą ir kapotą šokoladą.


2017 m. vasario 15 d., trečiadienis

Įdarytas moliūgas su ryžiais ir riešutais



       Švelnaus skonio grietinėlėje troškintas moliūgas su ryžiais ir riešutais, kuris pagal recepto idėją turėjo būti pikantiško skonio su kariu... tačiau paskutinę minutę persigalvojau ir pridėjau razinų, cinamono ir cukraus. Gavosi saldus troškinys, kuris man labai patiko :)

Reikės:
Moliūgas Butternut squash 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Riešutai (lazdyno, anakardžių arba migdolai)
Grietinėlė 100 ml
Druska~
Cukrus 1 a.š.
Cinamonas~
Razinos, sauja

       Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir verdame dideliame puode 25 min. Tada atsargiai išskobiame, minkštimą pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir gabalėlį sviesto, jame apkepiname smulkintą svogūną. Paskui sudedame virtus ryžius, moliūgą, užpilame grietinėle. Pagardiname cukrumi ir cinamonu, pridedame razinų (aš razinas visada palaikau 5 min. užpiltas verdančiu vandeniu), ir pasmulkintų riešutų. Troškinio pridedame į moliūgo puseles ir patiekiame.
Aš valgiau su saldžiarūgštėmis morkų-agurkų salotomis su sezamo sėklomis. Taip pat labai tiktų lietuviškos morkų-obuolių salotos su saulėgrąžomis.
       Recepto idėja Marmiton.org.