2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Spageti marinara


       Šiandien labai paprasta ir greita - makaronai su jūros gėrybėmis, viskas ką galima laikyti šaldiklio ir spintelių atsargose ekstra atvejams :)

4 porcijoms:
Jūros gėrybių mišinys (šaldytas) 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2-3 sk.
Konservuoti pomidorai 450 g
Baltas vynas 1/2 st.
Spagečiai 400 g
Alyvuogių aliejus ~
Petražolės ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai apkeps, pilame smulkintus pomidorus, baltą vyną ir ant nedidelės ugnies patroškiname 10 min. Įmaišome jūros gėrybių mišinį, druskos, pipirų ir dar paverdame apie 6-8 minutes.
        Spagečius išverdame pagal nurodymus. Išvirtus makaronus sukrečiame į padažą, permaišome ir patiekiame su kapotomis petražolėmis. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Cranberry Jam.


2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Pomidorai, įdaryti rūkyta skumbre



       Paskutiniu metu pamėgau vakarienei pomidorus su įvairiais įdarais.

Reikės:
Pomidorai 5-6 vnt.
Rūkyta skumbrė 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai 3 vnt.
Majonezas ~
Petražolės, krapai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Kiaušinius kietai išverdame ir sukapojame. Agurkėlius smulkiai supjaustome. Skumbrę nukaulėjame ir atskiriame į mažus gabalėlius. Viską pagardiname druska, pipirais ir sumaišome su majonezu. Pomidorus perpjauname pusiau, išskobiame vidų ir prikemšame įdaro. Papuošiame kapotais žalumynais. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Neringos blog'as.

2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Želė tortas



       Vis priiminėju svečius gimtadienio proga. Šįkart - įdomus, gaivus ir nesunkiai paruošiamas tortas. Aš jį gaminu pagal savo mėgstamiausią Pana cotta receptą.

Reikės:
Aviečių želė 1 pak.
Kivi želė 1 pak.
Apelsinų želė pak.
Grietinėlė 250 ml (naudojau 12 proc.)
Pienas 500 ml
Želatina 4 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Vanilinis cukrus 2 v.š.

       Želė paruošiame pagal nurodymus ant pakelio, tik imame vos mažiau vandens. Sustingdome askiruose indeliuose ir supjaustome gabalėliais. Želatiną užmerkiame keliuose šaukštuose šalto vandens, kol išbrinks. Pieną ir grietinėlę pakaitiname, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną ištirpiname ant vandens vonelės ir supilame į pieno mišinį. Kai ims stingti užpilame į torto formą ant želės gabalėlių. Statome į šaldytuvą nakčiai, kad gerai sustingtų.

2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Vištienos stroganovas



4 porcijoms:
Vištienos filė 400 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorų tyrė 3 v.š.
Miltai 1 v.š.
Vištienos sultinys 320 ml
Grietinė 100 g
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos 3 a.š.
Vištienos prieskoniai ~
Marinuoti agurkėliai 4 vnt.

       Vištieną supjaustome juostelėmis ir apvoliojame mėgiamuose paukštienos prieskoniuose. Susmulkiname svogūną. Keptuvėje įkatiname porą šaukštų aliejaus ir jame apkepiname vištieną bei svogūnus. Tada užberiame miltus ir gerai išmaišome. Užpilame sultinį, pomidorų tyrę, paprikos miltelius, druską, pipirus. Uždengiame ir troškiname ant sipnos ugnies 15 min.
       Agurkėlius supjaustome mažais kubeliais. Į troškinį sudedame grietinę, agurkėlius, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus!



2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Varškės sūriu įdaryti pomidorai


       Pomidorų metas, kai jie patys skaniausi. Šiandien gaminau tokį užkandį, arba tiksliau, man tai buvo lengva vakarienė:)

Reikės:
Pomidorai 4 vnt.
Fetos arba brinzos sūris 150 g
Tarkuotas parmezanas 2-3 v.š.
Alyvuogės juodos 2 v.š.
Alyvuogės žalios (įdarytos paprika) 2 v.š.
Česnakai 1 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Rukola sauja
Šviežios petražolės, bazilikas, svogūnų laiškai ~

       Pomidorus nupjauname ir išskobiame. Sūrį sutarkuojame, įmaišome išspausto česnako, parmezano, kapotais žalumynais. Pagardiname druska ir pipirais. Alyvuoges supjaustome žiedeliais, dalį įmaišome į įdarą. Pomidorus prikemšame įdaro, papuošiame likusiomis alyvuogėmis ir rukola.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Traškūs avižiniai dribsniai su jogurtu ir keptais vaisiais


       Labai skanus pasiūlymas pusryčiams! Aš dariau su šviežiais persikais ir abrikosais, bet galima naudoti ir konservuotus.

2 porcijoms:
Avižiniai dribsniai 1 st.
Sviestas 50 g
Cukrus 1 v.š.
Slyvos 2-3 vnt.
Persikai 2-3 vnt.
Abrikosai 3 vnt.
Lazdyno riešutai sauja
Natūralus jogurtas 1 st.
Vanilinis cukrus 1 v.š.

       Vaisius supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą. Ant vaisių suberiame avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir užpilame trupučiu sulčių nuo konservuotų vaisių (arba tiesiog vandens). Kepame 190 C orkaitėje 10 min. Tada išimame kepimo formą iš orkaitės, užpilame lydytu sviestu, pabarstome ant viršaus cukrumi ir vėl kišame 10 min. į orkaitę, kad susidarytų traški karamelizuota plutelė. Jogurtą paskaniname vaniliniu cukrumi. Dedame į lėkštę traškius dribsnius su vaisiais ir užpilame jogurtu.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.



2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Bulvių ir burokėlių apkepas



       Burokėliai - daržovė vertinga, vis sakau sau, kad reikėtų jų dažniau valgyti, bet nedaug težinau būdų kaip juos paruošti... Todėl šiandien išbandžiau prancūziško bulvių apkepo versiją, į kurią dar papildomai įeina ir burokėliai. 

4 porcijoms reikės:
Bulvės šviežios 4 vnt.
Burokėliai 2-3 vnt.
Gruyere sūris 50 g
Česnakai 3 sk.
Sviestas 20 g
Grietinėlė arba grietinė 500 ml
Pienas 100 ml
Čiobreliai, kvapieji pipirai ~
Muskato riešutas, gvazdikėliai ~
Druska, juodieji pipirai ~

       Pieną su grietinėle užkaičiame puode. Česnako skilteles sutraiškome peiliu (neluptas), sumetame į puodą, kartu įdedame čiobrelių, kvapiųjų pipirų, porą gvazdikėlių ir truputį malto muskato riešuto. Viską užverdame ir nukeliame porai minučių pastovėti. Tuo metu plonais griežinėliais supjaustome bulves ir burokėlius. Jeigu bulvytės šviežios jų galima ir nelupti, tik svarbiausia viską supjaustyti kuo ploniau, kad riekelės būtų peršviečiamos - taip jos ir geriau iškeps, ir skaniau įsigers padažo.
      Keraminę kepimo formą ištepame sviestu ir į ją sluoksniais dedame bulves ir burokėlius, kiekvieną sluoksnį pabarstant druska ir pipirais. Pieno ir grietinėlės padažą perkošiame per sietelį ir juo užpilame daržoves. Užbarstome stambiai tarkuoto sūrio ir kepame 45-50 min. 190 C orkaitėje.
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru


2012 m. rugpjūčio 16 d., ketvirtadienis

Veršienos kepsneliai su citrininiu kaparėlių padažu


Veršienos kepsneliai 4 vnt.
Kaparėliai 2 v.š.
Citrinos 1 vnt.
Sviestas 40 g
Petražolės kuokštelis
Druska, baltieji pipirai ~

       Veršienos kepsnelius lengvai pamušame ir įtriname druska bei pipirais. Citriną gerai nuplauname, skustuku nutarkuojame žievelę ir ją užpilame verdančiu vandeniu.Keptuvėje įkaitiname sviestą ir apkepame mėsą po 3-4 min. iš kiekvienos pusės. Suberiame kaparėlius ir citrinos žieveles, permaišome. Užbarstome kapotomis žolelėmis ir iškart patiekiame.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Trupininis obuolių pyragas



     Šitas pyragas iš Beatos knygos. Nors aš jos, beje, neturiu :) Receptą radau Ilonos blog'e.

Reikės:
Obuoliai 5 vnt.
Razinos sauja
Rudasis cukrus 100 g + 2 v.š.
Baltasis cukrus 50 g
Cinamonas ~
Sviestas 190 g
Miltai 150 g
Avižiniai dribsniai 50 g
Malti migdolai 100 g

       Obuolius nulupame, supjaustome riekelėmis, užpilame pora šaukštų rudojo cukraus ir sumaišome su cinamonu ir razinomis. Dedame į kepimo indą išteptą sviestu (40 g) ir šauname į orkaitę maždaug 15 min., kad obuoliai suminkštėtų.
       Trupiniams sutarkuojame šaltą sviestą (150 g), supilame miltus, avižas, migdolus,cukrų ir lengvai perleidžiame viską per pirštus, turėtų gautis trupininė tešla. Trupinius užbarstome ant obuolių ir kepame dar apie 35-45 min. 190 C orkaitėje. Patiekiame pyragą šiltą su ledais.
       P.S. Labai skanus pyragas, tik viena pastabėlė - man šitame recepte cukraus per daug, aš dedu truputį mažiau.


2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Kalakutienos maltinukai su šviežiais kopūstais


Malta kalakutiena 300 g
Šviežias kopūstėlis 1/2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Bulvės 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus ~
Lauro lapai 1 vnt.
Kvapieji pipirai 5 vnt.
Druska ~
Cukrus 1 a.š.
Actas 1 a.š.
Prieskoninės žolelės žiupsnelis

       Iš faršo padarome mažus maltinukus ir dedame į verdantį vandenį. Sudedame pjaustytą morką, svogūną, kopūstą, aš dar paprikos pusę įdėjau... Kitą svogūną pakepiname ant šlakelio aliejaus. Po 5 min. virimo sudedame pjaustytas bulves ir svogūnus, prieskonius. Paverdame dar apie 7 min. ir supilame actą ir cukrų. Patiekiame su grietine.
       Recepto šaltinis - Laikas į virtuvę.

2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Pyragėliai su obuoliais ir aviečių džemu



       Nors duonos namuose niekada nekepu, bet kartais būna smagu, kai iš pačio ryto namai pakvimpa šviežiais kepiniais. Šiandien tai buvo sluoksniuotos tešlos pyragėliai - mini bandelės su obuoliais ir aviečių konfitiūru. Labai elegantiška :)

20 vnt. reikės:
Sluoksiuota tešla 5 lapeliai (~ 450 g)
Obuoliai 4 vnt.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Aviečių džemas 20 a.š.

       Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sumaišome su džiūvėsėliais ir cukrumi. Kiekvieną tešlos lakštą padaliname į 4 dalis, truputį pakočiojame. Dedame ant lakštelio šiek tiek obuolių įdaro, šaukštelį aviečių džemo ir gerai užspaudžiame kraštelius, suformuodami mažas apvalias bandeles. Dedame pyragėlius siūle į apačią ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 220 C orkaitėje 15 min.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Baskų omletas



       Puikus ispaniškas omletas su daržovėmis!

2 porcijoms:
Kiaušiniai 4 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Svogūnai baltieji arba raudonieji 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Bazilikas ~
Druska, juodieji pipirai ~
Batonas 1/3 vnt.
Alyvuogi aliejus 3-4 v.š.

       Pomidorus nuplikome ir nulupame, supjaustome stambiomis skiltelėmis, paprikas ir svogūną - juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepiname svogūnus, paprikas ir pomidorus. Česnako skilteles patraiškome peiliu ir sumetame į daržoves, paskaniname druska, pipirais ir puse bazilikų. Troškiname 10 min. Kiaušinius gerai išplakame ir užpilame ant daržovių. Kai krašteliai ir apačia apkeps, nukeliame nuo ugnies.Batono riekeles paskrudiname, pašlakstome alyvuogių aliejumi. Ant skrebučių sudedame omletą ir kapotą baziliką. Skanaus!
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru.

2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Keptos paprikos su varškės ir brinzos įdaru



Reikės:
Paprikos 4 vnt.
Brinzos sūris 300 g
Varškė 200 g
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Česnakai 3 sk.
Citrinos sultys 1 v.š.
Druska, baltieji pipirai ~
Čiobreliai ~

       Paprikoms nupjauname viršūnėles, išvalome sėklas ir apverdame sūdytame vandenyje 5-7 min. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su varške, 1 šaukštu aliejaus, išspaustu česnaku, čiobreliais.  Pagal skonį pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis. Kepimo indą ištepame šaukštu aliejaus. Paprikas prikemšame įdaro, uždedame viršūnėles ir sudedame į formą. Pašlakstome likusiu aliejumi ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Salotos su vytintu kumpiu ir keptu moliūgu



       Labai labai labai skanios salotos, praeitą rudenį jos buvo mano favoritės! Truputį erzina tik tai, kad salotos šiaip jau greitai paruošiamas patiekalas, o čia reikės moliūgą kepti orkaitėje, kas užtrunka. Na, bet tikrai skonis vertas sugaišto laiko.

Reikės:
Moliūgo gabalėlis ~300 g
Rukolos salotos 4 saujos
Parmos arba bet koks vytintas kumpis 200 g
Parmezano sūris 100 g
Moliūgo sėklos ~
Česnakai 5 sk.
Alyvuogių aliejus 5-6 v.š.
Balzaminis actas 2-3 v.š.
Kalendra malta 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Sutriname česnako skilteles ir sumaišome su kalendra, druska, pipirais, šaukštu balzaminio acto ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame marinate apvoliojame moliūgo gabalėlius ir kepame 180 C orkaitėje 25-30 min. kol gražiai apskrus. Likusį aliejų ir balzaminį actą sumaišome užpilui ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Moliūgo sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje.
       Į lėkštes dedame rukolos lapelius, užpilame puse padažo, ant jų išdėliojame apkeptus moliūgų gabalėlius, plonai pjaustytą kumpį, tarkuotą parmezaną, apibarstome moliūgų sėklomis ir apliejame likusiu padažu.
       Recepto šaltinis - http://www.edimdoma.ru/.


2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Amerikietiškas sūrio pyragas



       Toks buvo vakar mano gimtadienio čyzkeikas. Labai kreminis ir sotus - toks, koks ir turi būti sūrio pyragas. Gaminau iš vakaro, o patiekiau sekančią dieną vakarienei - pyragas pakankamai laiko pastovėjo šaldytuve, nuo ko skonis tapo tik dar geresnis :)

24 cm formai:
Sausainiai 1,5 pak. (naudojau "Selgos" Tiramisu skonio)
Sviestas 100 g
Sūris "Philadelphia light" 625 g
Grietinė 150-200 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 200 ml

       Sausainius sutriname kombainu į trupinius ir sumaišome su lydytu sviestu. Formą išklojame kepimo popieriumi, suberiame trupinius ir gerai suspaudžiame su stikline. Pągrindą kepame 180 C orkaitėje 10 min.
       Kremui kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome sūrį ir grietinę. Supilame kremą ant pagrindo. Kepimo formos dugną iš išorės sandariai apvyniojame folija. Į skardą pilame karšto vandens, į vandenį įstatome pyragą ir kepame 180 C orkaitėje 45 min.
       Kažkur perskaičiau tokį patarimą - po 45 min. kepimo sūrpyragį išimti 5 min. pailsėti, tada iškart apipjauti palei formą kraštus ir vėl statyti 15 min. į orkaitę. Aš taip ir padariau, bet dėl kraštų apipjovimo, manau, kad gražiau būtų išsipjovę atvėsinus pyragą. Žodžiu, po valandos kepimo išjungiame orkaitę ir paliekame joje pyragą dar valandai atvėsti, paskui dedame į šaldytuvą nakčiai. Jokios kitos sūrpyragių bėdos neiškilo - pyragas nesukrito, o paviršius nesutrūkinėjo. Labai skanu, skanaus!


2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Lazanija su malta mėsa ir 3 rūšių sūriais


       Šimto metų senumo receptas, bet geresnio nesu dar atradus todėl darau tik pagal šitą. Beje, pagal nurodytas normas gaunasi tikrai daug lazanijos, per dvi formas kepu, kai reikia "minią pamaitinti"... Jei gaminsite tik sau, siūlau daryti iš pusės normos.

Reikės:
Malta jautiena arba veršiena 800 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 4 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Pomidorų tyrė 1 l
Pievagrybiai 10 vnt.
Lazanijos lakštai 250 g 
Mocarelos sūris 100 g
Fermentinis sūris 300 g
Sūrio lazdelės 8 vnt.
Pienas 1 l
Sviestas 100 g
Miltai 100 g
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai, raudonėliai, petražolės ~

       Pirmiausia gaminame Bolognese padažą: apkepiname aliejuje smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, pagardiname čiobreliais ir raudonėliais. Sudedame mėsos faršą ir pjaustytus pievagrybius, viską kepame, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Dabar pilame pomidorų tyrę, pomidorų pastą, druską, pipirus ir dar šiek tiek patroškiname.
       Toliau gaminame Bešamelio padažą: puodelyje užverdame pieną, dedame druską ir pipirus. Kitame puode išlydome sviestą ir sumaišome su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dedame į įkaitintą pieną ir maišome, kol sutirštės.
       Į kepimo formą dedame sluoksniais: pieno padažas, lazanijos lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, lakštai, mėsos padažas, lakštai, pieno padažas, tarkuotas sūris. Kepame 170 C orkaitėje apie valandą, kol apskrus.
      P.S. Man pirktinės pomidorų tyrės būna per rūgščios, todėl aš savo tyrę darau taip: sutrinu blenderiu konservuotus pomidorus ir įdedu druskos pagal skonį.
       Receptas Lino Samėno.

2012 m. rugpjūčio 7 d., antradienis

Prancūziška vištienos ir makaronų sriuba


    
       Įsimylėjau šią sriubą iš karto!
 Reikės:
Svogūnai 2 vnt.
Česnakas 2 sk.
Paprikos 1/2 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Morkos 1 vnt.
Porai 1/4 vnt.
Smulkūs makaronai 2 saujos
Vištienos 200 g
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai, petražolės, krapai ~
Mairūnai ~
Uoginės paprikos (kajeno pipirai) ~

       Višiteną supjaustome mažais gabalėliais ir verdame su vienu svogūnu, morka, poro gabalėliu bei mėgiamais sultinio prieskoniais - lauro lapais, petražolėm, krapais, druska ir pipirais. Kitą svogūną supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname puode ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Sudedame smulkitas česnako skilteles. Tada sudedame kubeliais pjaustytas paprikas, patroškiname keletą minučių ir sudedame kubeliais pjaustytas cukinijas. Pagardiname džiovintais mairūnais, uogine paprika, druska, pipirais ir sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus. Viską užpilame perkoštu vištienos sultiniu. Sudedame vištienos gabalėlius ir makaronus. Verdame ant lėtos ugnies apie 10 min. (arba kol makaronai bus išvirę). Patiekti galima su prancūziško batono riekelėmis ir žolelių sviestu. Bon appetit!
       Recepto idėja - Tarp vėjo gūsių.


2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Varškės ir vaisių pusryčiai - du viename



Persikai arba nektarinai 1 vnt.
Abrikosai 2 vnt.
Slyvos 2 vnt.
Varškė 1/2 pak.
Jogurtas natūralus 150 ml
Cukrus 1 v.š.
Sviestas 1 a.š.

       Vaisius perpjauname pusiau, išimame kaulus ir supjaustome stambiomis skiltelėmis. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame vaisių skilteles, užberiame cukraus ir užpilame 50 ml verdančio vandens. Dedame į 180 C orkaitę ir kepame 10 min.
       Kokteiliui suplakame jogurtą su 1/3 keptų vaisių, galima įdėti kelis ledo kubelius. Varškę sudedame į lėkštę ir ant viršaus sukrauname likusius vaisius. Skanaus!
       Recepto šaltinis - www.edimdoma.ru

2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Vištienos kepsnys su voveraičių padažu



       Idealus sekmadienis man būna, kai randu laiko nueiti į turgų apsipirkti šviežių daržo ir miško gėrybių. Šiandien pirkau voveraičių, bulvių, šviežios vištienos, ir dar šio bei to...

Reikės:
Vištienos filė 600 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 4 v.š.
Voveraitės 500 ml stiklainiukas
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Grietinė 200 g
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai ~
Krapai, petražolės ~

       Vištienos krūtinėlę supjaustome plokščiais kepsniais ir truputį pamušame. Pabarstome druska ir pipirais. Merkiame kepsnius į išplaktą kiaušinį, tada apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant augalinio aliejaus.
       Voveraites nuvalome ir pasmulkiname. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnako skilteles. Kitoje keptuvėje įkaitiname truputį alyvuogių aliejaus ir jame iki gelsvumo apkepame svogūnus su česnakais. Sudedame voveraites ir patroškiname apie 10 min. Galiausiai sudedame grietinę, pagardiname padažą druska, pipirais, čiobreliais. Patiekiame kepsnį su virtomis bulvėmis ir viską apibarstome kapotomis šviežiomis petražolėmis ir krapais. Ir, aišku, aš neįsivaizduoju kepsnio be šviežių daržovių salotų. Skanaus!

2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Lietiniai su saulėje džiovintais pomidorais ir maskarpone



Tešlai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 300 ml
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Aliejaus kepimui

Įdarui:
Saulėje džiovinti pomidorai 6-8 vnt.
Česnakas 1-2 sk.
Maskarponė 400 g (naudojau "Vilkyškių pieninės")
Druska, pipirai ~
Bazilikai, krapai ~

       Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą paliekame 30 min. pastovėti. Kepame truputį aliejumi pateptoje keptuvėje. Iškeptus blynelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, nes maskarponės įdaras taip pat bus riebokas).
       Smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus, sumaišome su smulkintu česnaku, druska, pipirais ir maskarpone. Kremu plonai aptepame lietinius ir susukame. Papuošiame kapotomis žolelėmis.
       Recepto šaltinis - knyga "Idėjos šenčių stalui".