Per slidinėjimo atostogas kalnuose įpratau kasdien valgyti spurgas ir štrudelius, todėl ir grįžus namo labai norisi saldžių kepinių :) Šiandien kepiau daugelio išgirtąjį marmurinį kavos keksą.
Mažam keksui reikės:
Miltai 150 g
Sviestas 150
Kiaušiniai 2 vnt.
Kepimo milteliai 1 a.š.
Pienas 50
Cukrus 150
Kakava 15 g
Kava espresso 5 a.š.
Druska žiupsnelis
Sviestą laikome kambario temperatūroje, kol jis taps labai minkštas. Užsiplikome puodelį stiprios espresso kavos.
Sviestą gerai išplakame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, vis paplakant mikseriu. Suberiame miltus su kepimo milteliais, druską. Išmaišome, supilame pieną. Tešla bus labai tiršta. Tada didesnę pusę tešlos supilame į sviestu išteptą kepimo formą. Likusią tešlą sumaišome su kakava, įpilame penkis šaukštelius kavos. Rudą masę paskirstome ant viršaus kepimo formoje. Kepame 175 С orkaitėje 40-45 min. Patikriname, ar iškepęs mediniu pagaliuku - man greičiau iškepė, nes dariau nediduką.
Recepto šaltinis - Aguonėlės blogas.