Trapios tešlos tarta su varškės kremu ir vyšniomis. Mmmm... pasakiška.
Miltai 225 g
Sviestas 180 g
Cukrus 2 v.š.
Druska žiupsnelis
Įdarui:
Varškė 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 5 v.š.
Krakmolas 3 v.š.
Apelsinai 1 vnt.
Vyšnios 400 g (šaldytos arba konservuotos)
Cukrus 5-6 v.š. (šaldytoms)
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Įtarkuojame šaltą sviestą, įpilame 3-4 šaukštus ledinio vandens ir išminkome tešlą. Suformuojame rutulį, įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
Vyšnias gerai nukošiame. Jeigu naudosite šaldytas - jas reikia gerai apvolioti cukruje, galima ir apvirti - kažkada dariau vyšnių tortui - apviriau 5 min. truputyje vandens pridėjus daug cukraus, cinamono, imbierų, gvazdikėlių ir krakmolo - gavosi kaip konservuotos. Geriausia palikti tame sirupe pernakt.
Įdarui varškę ištriname blenderiu su kiaušinių tryniais, cukrumi ir išspausto apelsino sultimis. Baltymus standžiai išplakame. Įmaišome krakmolą, paskui - atsargiai baltymus.
Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą. dugną subadome šakute ir 15 min. apkepame 180 C orkaitėje. Paskui supilame varškės kremą, į kremą sudedame vyšnias ir kepame dar 35-40 minutes. Patiekiame atvėsintą ir pabarstytą cukraus pudra.