Praeitą kartą šį desertą dariau prieš 1,5 metų ir nutiko nuostabi istorija. Ėjo paskutinės mano nėštumo savaitės, štai kartą galvoju paruošiu pyragą savaitgaliui, pasilepinsime su namiškiais... Iš vakaro užmaišiau, o kitą rytą netikėtai išskubėjome į gimdymo namus. Šį receptą radau Viktorijos tinklaraštyje, ji rašė, kad išlaikė pyragą šaldytuve 1,5 paros - po tiek laiko buvo itin skanus. Taigi, maniškis netyčia išstovėjo 2 paras, nes per visą sumaištį jį visi pamiršo... Aš grįžau namo po 2 dienų su mūsų naujagime, kurią pavadinome Medute. Ne dėl pyrago aišku tokį vardą išrinkome - jau buvome sugalvoję taip iš anksto, tiesiog smagus sutapimas, kad mūsų Meduolis pasirinkto ateiti ta proga, kai tik paruošiau meduolinį pyragą :))
Reikės:
Meduoliai šokoladiniai 500 g
Grietinė 40 proc. 500 g
Cukraus pudra 3-4 v.š.
Bananai 3 vnt.
Meduolius sutrupiname kombainu. Grietinę išsukame su cukraus pudra, įpjaustome bananų gabalėlius. Į stiklinį indą sudedame pusę trupinių, pilame kremą ir viską užbarstome likusiais trupiniais. Uždengiame plėvele ir statome į šaldytuvą ~1 parai.