Gruziniškos virtuvės įkvėptas patiekalas. tikriausiai neturėčiau jo vadinti Čachochbili, nes tikrasis variantas būtų troškinti vištienos gabalėliai - ne filė, o su kaulu... Šįkart aš turėjau kalakutieną, kartais darau ir su vištiena, bet labai mėgstu padaže tą derinį - pomidorai/svogūnai/žolelės.
Reikės:
Kalakutiena guliašui 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Miltai 2 v.š.
Sviestas 1 v.š.
Šviežių arba džiovintų žolelių (petražolių, krapų, bazilikų, raudonėlių)~
Prieskoniai Chmeli suneli~
Prieskoniai Chmeli suneli~
Druska, juodieji pipirai~
Kalakutienos gabalėlius ištriname druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis (aš naudojau bazilikus ir raudonėlius). Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Mėsos gabalėlius apvoliojame miltuose ir kepame, kol apskrus. Sudedame smulkintus svogūnus. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į keptuvę troškintis. Trokšiname uždengtą, ant mažos ugnies apie 15 min. Pabaigoje įmaišome kapotas šviežias žoleles. Aš patiekiau su kuskusu.