Beveik kaip pica - tik mažiau darbo :) Agurotis šviežias, minkštas, supjausčiau plonomis riekelėmis su visa oda (tik sėklas išpjauname) ir sudėliojau pakaitomis su vytinto kumpio griežinėliais. Ant viršaus - pomidorų ir svogūnų padažas + mocarela.
Reikės:
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Šviežio aguročio gabaliukas (1/4 vnt.)
Vytintas kumpis 80 g
Mocarela 240 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 70 g
Pomidorų padažas 2 v.š.
Juodieji pipirai~
Raudonėliai, bazilikai, krapai~
Tešlą atšildome, iškočiojame ant miltuoto stalo ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, apkepiname ant aliejaus. Įspaudžiame česnako skilteles, įmaišome pomidorų padažą ir pastą. Ant tešlos pagrindo išdėliojame aguročio ir vytinto kumpio riekeles, užtepame svogūnų-pomidorų padažą. Pagardiname šviežiai maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir apibarstome tarkuota mocarela. Kepame 200 C orkaitėje 6 min, tada primažiname karštį iki 190 C ir kepame dar 15 min. (kol gražiai parus).
Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".