2016 m. birželio 27 d., pirmadienis

Kepti varškėčiai su manų kruopomis



       Superiniai! Radau vienos rusų blogerės Youtube kanale. Patys skaniausi varškėčiai kokius tik esu valgiusi...

Reikės:
Varškė 300 g
Manų kruopos 3 v.š. + truputį apvoliojimui
Miltai 2 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt. 
Grietinė 1 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui~

       Varškę išsukame su kiaušiniu, grietine, cukrumi ir druska. Sudedame manus ir paliekame 5 min. išbrinkti. Tada suberiame likusius miltus. Formuojame nedidelius blynukus (tešla gana lipni, todėl patogiausia formuoti 2 šaukštų pagalba), apvoliojame manų kruopose ir kepame įkaitintame aliejuje. Valgome su grietine, uogiene ar kuo tik jums skanu.
       Recepto šaltinis - Nataly Gorbatova.


2016 m. birželio 26 d., sekmadienis

Traškios vištienos juostelės su sezamais



Reikės:
Vištienos filė 700 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Paukštienos prieskoniai~
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Sezamo sėklos 1 pak.
Džiūvėsėliai 1 st.
Aliejus kepimui~

       Vištieną supjaustome pailgomis lazdelėmis, ištriname druska, pipirais, trintu česnaku ir paukštienos prieskoniais. Viename inde suplakame kiaušinius su 1 šaukštu vandens.  Kitame dubenėlyje pasiruošiame džiūvėsėlius, o trečiame - sezamo sėklas. Keptuvėje įkaitiname aliejų (jo turi būti daug). Imame vištienos juosteles, kiekvieną merkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose, vėl merkiame į kiaušinius ir galiausiai į sezamus. Kepame, kol gražiai apskrus.
       Patiekiame su mėgiamu padažu, aš tiesiog sumaišiau majonezą su pomidorų padažu ir pagardinau druska, pipirais.
       Recepto šaltinis - Pas mamą.


2016 m. birželio 25 d., šeštadienis

Itališkos baklažanų salotos su tunu



       Labai mėgstu tokius didžiulius daržovių derinius - čia mano mėgstamiausias maistas :)

Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Lapinės salotos, rukola ~
Pomidorai 2 vnt.
Tunas 1 ind.
Kukurūzai konservuoti 1/2 ind.
Šparaginės pupelės šaldytos, sauja
Žalios alyvuogės, sauja
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sulčių šlakelis

       Baklažanus supjaustome riekelėmis (arba išilgomis plokštelėmis), apibarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Tada nušluostome sultis popieriniu rankšluosčiu, dedame į skardą, pašlakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 15 min.). Galima apkepti ir grilio keptuvėje, jeigu turite. 
       Išdėliojame keptus baklažanus ant lėkštės dugno kartu su lapinėmis salotomis. Ant viršaus dedame apvirtas sūdytame vandenyje šparagines pupeles, kukurūzus, pomidorų skilteles ir alyvuoges. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Ant viršaus išdėliojame tuną, pamalame juodųjų pipirų, žiupsnelį druskos ir patiekiame. 
       Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Avietinis sūrio pyragas su baltuoju šokoladu



       Šitą receptą seniai nusižiūrėjau TV laidoje, kur varžėsi IKI dalyviai su Linu Samėnu (mano visų laikų mėgiamiausias lietuvių TV laidų šefas). Tuomet visi šį pyragą labai išgyrė, išbandžiau ir nenusivyliau. Šiek tiek pakeitimų dar įvedžiau pagal save ir įtraukiau į nuolatinių desertų sąrašą :)

24 cm formai:
Sausainiai (pvz. Selga) 250 g
Sviestas 80 g
Mascarpone 500 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Kondensuotas pienas 1 ind.
Aviečių žele 1 pak.
Baltas šokoladas 50 g

       Sausainius sutrupiname kombainu, sumaišome su tirpintu sviestu ir išklojame tortinės dugną. Gerai suspaudžiame ranka ir kepame 10 min. 180 C orkaitėje. Kremui maskarponę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu. Sūrio pyragams geriau nenaudoti mikserio, maišyti ranka, kad neperplaktumėte kremo ir jis nesubliukštų. Supilame kremą ant pravėsusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Želę paruošiame pagal nurodymus ant pakuotės, ir pravėsusią supilame ant pyrago. Paliekame sustingti bent 4 val. 
       Vasarą vietoje želė, galima naudoti šviežias trintas avietes su cukrumi.  Papuošimui aš tiesiog patarkuoju baltojo šokolado. Bet jeigu norite įmantresnio deserto - kaip rodė minėtoje laidoje - galima pagaminti baltojo šokolado padažą, kuriuo apliesite sūrio pyragą. Tam reikia ištirpinti baltąjį šokoladą ir į jį įmaišyti kapotų šviežių bazilikų. Gaunasi toks įmantraus skonio, pavadinčiau tai "edgy" desertas. 

2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Varške įdarytos cukinijos



       Mėgiamas ir dažnai daromas vegetariškas patiekalas.

Reikės:
Cukinija 1 vnt.
Varškė 180  g
Špinatai švieži/šaldyti, sauja
Kiaušiniai 1 vnt.
Tarkuotas "Džiugo"sūris 4 v.š.
Česnakas 2 sk.
Saulėje džiovinti pomidorai 3 vnt.
Itališkos prieskoninės žolelės
Druska, juodieji pipirai~
Aliejaus ir sviesto kepimui~

       Cukiniją perpjauname pusiau, išskobiame ir įtriname druska, prieskoniais. Išskobtą minkštimą pasmulkiname, pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir pakepiname kartu su išspausta česnako skiltele ir špinatais (ant sviesto arba aliejaus).
       Varškę sutriname su kiaušiniu, sudedame apkeptas daržoves ir išmaišome. Įdedame pasmulkintų džiovintų pomidorų. Įdaro prikemšame cukinijų puseles, dedame į kepimo indą pateptą aliejumi, apibarstome sūriu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min.
       Recepto idėja - Mamyčių klubas.


2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Kreminė Briuselio kopūstų sriuba



       Tikslesnis pavadinimas būtų - kreminė žiedinių kopūstų sriuba su Briuselio kopūstais... Bet man ji labai patinka, nuo tada kai atradau šį receptą - esu gaminusi jau ne vieną kartą.

Reikės:
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Briuselio kopūstai 300 g
Porai 100 g
Karis 1/2 a.š.
Daržovių sultinys 600 ml
Pienas 100 ml
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

      Įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkintus porus. Sudedame smulkiai žiedynais pjaustytą žiedinį kopūstą ir dar truputį pakepame. Užpilame sultiniu, pienu ir verdame 20 min. Briuselio kopūstus įpjauname kryžiuku ir atskirame puode apverdame 5 min. sūdytame vandenyje. Kai išvirs - perliejame lediniu vandeniu ir perpjauname į 4 dalis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame karį ir jame apkepame Briuselio kopūstus. 
       Sriubą sutriname blenderiu, pilame į lėkštes ir įdedame apkepintų Briuselio kopūstų.
       Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.


2016 m. birželio 21 d., antradienis

Moliūgų vafliai



       Čia buvo mano metų atradimas! Ir patys vafliai skanūs, bet kažkaip sugalvojau, kad prisikepus jų 10 vnt. (tiek maždaug pagal šį receptą ir išeina) - likusius galima sėkmingai užsišaldyti. Tiesiog dedu į šaldiklį vieną ant kito, perkloju kepimo popieriaus lakštais ir tuomet jie nesulimpa. Kada užsinorėsite greito pusryčių vaflio su kava arba kokio užkandžio prie popietinės arbatos - tiesiog dedu į tosterį ir voila! - šiltutėlis kaip ką tik iškeptas :)

Tešlai reikės:   (1 stiklinė - 250 ml)
Moliūgų tyrė 1 st.
Pienas 1 st.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1,5 st.
Rudasis cukrus 1/4 st.
Sviestas 4 v.š.
Kepimo milteliai  3 a.š.
Soda 1/2 a.š.
Maltas imbieras 1 a.š.
Muskatas 1 a.š.
Cinamonas 2 a.š.
Druska žiupsnelis

       Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus - miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius. Kitame inde sumaišome kiaušinius, pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą sviestą. Į gautą plakinį mentele atsargiai įmaišome miltų ir prieskonių mišinį. Kepame vaflius elektrinėje keptuvėje. Aš patiekiau su šaukšteliu grietinės ir Nutelos. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Foodfinessa.

    

2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Troškinti kopūstai su dešrelėmis



       Primenantis slidinėjimo atostogas Austrijoje, kaimiško stiliaus patiekalas, bet kartais norisi ir reikia :)

Reikės:
Šviežios kiaulienos dešrelės 4-6 vnt.
Rauginti kopūstai 1 kg
Svogūnai 1 vnt.
Rūkytas kumpelis 50 g
Cukrus 1 a.š.
Aliejus~

       Į gilesnę keptuvę, skirtą troškinimui, pilame aliejaus ir apkepiname smulkintą svogūną bei kumpelį. Sudedame nuspaustus kopūstus, cukraus ir kepame vartydami, kol šiek tiek paruduoja. Dešreles galime iškepti atskirai (kaip šįkart ir dariau), arba troškinti kopūstuose. Tam reikalui supilame į kopūstų keptuvę 1,5 stiklinės karšto vandens, jame patalpiname dešreles, šiek tiek pridengiame ir troškiname apie 15-20 min., kol išverda vanduo. Patiekiame su virtomis bulvėmis.
       Recepto šaltinis - skanumai.wordpress.com


2016 m. birželio 19 d., sekmadienis

Salotos su krevetėmis



       Kasdieninės paprastos salotos, tokias aš vadinu - express pietūs :) 

Reikės:
Salotų lapai, sauja
Agurkai 1 vnt.
Pomidorai 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/4 vnt.
Avokadai 1/2 vnt.
Virtos krevetės, sauja
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Citrinos sultys 2 v.š.
Česnakas 1 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoninės žolelės (krapai, petražolės)~

       Daržoves nuplauname ir supjaustome. Dedame į lėkštę kartu su krevetėmis. Iš aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių suplakame užpilą, pagardiname juo salotas. Skanaus :)


2016 m. birželio 18 d., šeštadienis

Sausainiai su M&M's


       Kepti vaikų gimtadieniui. Skoniu puikūs, tik man tie mėlyni-žali dažai negražiai atrodė, kai išsilydė... Galvoju, kad reikėtų kepti tik su rudais/geltonais/oranžinais saldainiukais, arba tiesiog su šokolado gabalėliais, tuomet gautųsi tikri Chocolate chip cookies :)

12 vnt. reikės:
Miltai 200 g
Sviestas 70 g
Cukrus 50 g
Rudasis cukrus 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Saldainiai M&M's 1 pakelis
Soda 1/2 a.š.
Druska žiupsnelis

       Kiaušinį išplakame su cukrumi iki purumo. Sudedame minkštą sviestą ir dar plakame mikseriu. Mentele įmaišome miltus su kepimo soda. Įberiame saujelę saldainiukų. 
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dedame tešlos kauburėlius (ledų samteliu), paliekame tarpus, nes kepdami išsiplės. Dėl grožio ant kiekvieno sausainio įspaudžiame dar po trejetą saldainiukų. Kepame 180 C orkaitėje 10 min. 
      

 Recepto šaltinis - Herve Cuisine.


2016 m. birželio 17 d., penktadienis

Lazanija su moliūgu ir vištiena



Vištienos krūtinėlė 1/2 vnt.
Moliūgas 400 g
Svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Miltai 5 v.š.
Parmezano sūrio ~
Maltas imbieras, karis
Druska, juodieji pipirai

Bešamelio padažui:
Sviestas 100 g
Pienas 1 l
Miltai 100 g
Muskato, druskos~

       Vištienos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su miltais ir trupučiu druskos. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname vištieną. Tada sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Moliūgo minkštimą supjaustome kubeliais, beriame į keptuvę. Sudedame prieskonius, druską. Troškiname įpylę 1/2 stiklinės vandens apie 10 min. 
       Padažui atskirame puode ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol gausime košelę. Įpilame dalį šilto pieno, tolygiai išmaišome. Vėl pilame pieną ir skiedžiame košelę. Kaitiname nuolat maišant, kol padažas sutirštės iki reikiamos konsistencijos. Pasūdome, pagardiname muskatu. 
       Į kepimo formą pilame samtelį padažo, klojame sausus lazanijos lakštus. Ant jų pilame vėl nedaug Bešamelio, dosniai vištienos su moliūgu, pabarstome tarkuotu parmezanu. Vėl dedame lazanijos lakštus ir sluoksniuojame taip pat, kol sudėsime visą įdarą (3 sluoksnius). Paskutinis sluoksnis turi būti lakštai, gausiai aplieti bešameliu - lazanijos turi "mirkti" padaže, nes kepant jos sugers daug skysčio. Gautą lazaniją gražiai apibarstome parmezanu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Leidžiame pastovėti apie 10 min. ir patiekiame,
       Recepto šaltinis - Italian's wife.

2016 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Spring rolls suktinukai



Ryžių lapai 1 pak.
Agurkai 3 vnt.
Morkos 3 vnt.
Ryžių makaronai 100 g
Krevetės 200 g
Svogūnų laiškai 50 g
Česnakai 1 sk.
Ryžių actas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 ą.š.
Imbieras tarkuotas 2 a.š. (geriau šviežias)
Čili pipirai 1 vnt. (be sėklyčių)
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Druska, juodieji pipirai~

       Agurkus ir morkas sutarkuojame šiaudeliais ir užmerkiame marinate 15 min. Marinatui ištirpiname stiklinėje vandens rudąjį cukrų ir ryžių actą. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 3 min. (arba žr. kaip nurodyta ant pakuotės), paskui perplauname šaltu vandeniu ir įmaišome į morkų-agurkų salotas. Pagardiname jas imbieru, česnaku, čili, citrinų sultimis, druska ir pipirais. Krevetes apverdame sūdytame vandenyje.
       Pasiruošiame plokšią indą vandens, į kurį mirkysime suktinukų lapus, ir švarų drėgną rankšluostėlį. Merkiame vieną lakštą į vandenį, nukratome perteklių ir padedame ant rankšluostuko. Į vidurį dedame šiek tiek salotų, ant viršaus uždedame 2-3 krevetes ir susukame. Išdėliojame suktinukus ant lėkštės, vos vos pateptos aliejumi, kad išdžiūvę nepriliptų. Patiekiame ir valgome iškart. Skanaus!

2016 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Maskarponės tortas su juoduoju šokoladu



       Tikrai tirpsta burnoje! Sudomino receptas, perskaičiau jį išbandžiusiųjų komentarus - vieną dalyką pagal siūlomą receptą pakeičiau, t.y. pamažinau perpus grietinėlės kiekį, ir vietoj to padidinau jogurto. Labai visiems patiko :)

24 cm formai ėmiau:
Šokoladiniai sausainiai 200 g
Sviestas 70 g
Maskarponės sūris 500 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Graikiškas jogurtas 400 g
Cukraus pudra 4 v.š.
Juodasis šokoladas 70 g pagrindui + 40 g kremui
Vanilinis cukrus 1 v.š.
Želatina 30 g

       Sausainius sutrupiname kombainu. Sviestą ir dalį šokolado ištirpiname. Sumaišome su trupiniais, išklojame tortinę formą (išklotą kepimo popieriumi) ir ranka gerai suplojame pagrindą su borteliais. Dedame į šaldytuvą,kol ruošime kremą.
       Želatiną užpilame trupučiu vandens ir išbrinkiname. Maskarponę sumaišome su jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę standžiai išplakame su cukraus pudra. Pakaitiname želatiną, kol ištirps. Truputį pravėsiname ir plona srovele supilame į maskarponės kremą. Įmaišome plaktą grietinėlę ir likusį šokoladą (sutarkuotą į drožles). Kremą supilame ant torto pagrindo ir dedame nakčiai į šaldytuvą. 
       Recepto šaltinis - 1000 receptų.


2016 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Pica su baklažanais ir kalakutiena


 

      Šiandien išbandžiau picos mišinį iš "Kauno grūdų".  Picos pagrindas gavosi minkštas, nors ir iškočiojau gana plonai. Kas labiausiai patiko - jam kildinti pakako vos 30 minučių. Šiaip jau eilinę savaitės dieną grįžus po darbo nesiimčiau gaminti picos arba kitų mielinių kepinių, nes tešlai iškilti reikia nemažai laiko ir minkymo (duonkepe nesinaudoju). O šitą mišinį - viens du, užmaišiau su šiltu vandeniu ir aliejumi. Kol tešla pakilo, per tą pusvalanduką pasiruošiau visus produktus įdarui, gerai įkaitinau orkaitę ir pašoviau. Beje, įdaras su baklažanais buvo visiška improvizacija, bet gavosi superinė kombinacija - antrąkart kepčiau užsimerkus ir nieko nekeisčiau :)

2-3 picoms reikės:
Mišinys picai 1 pak. ("Kauno grūdų" yra 470 g)
Alyvuogių aliejus 50 ml
Baklažanai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Rūkyta kalakutienos krūtinėlė 150 g
Tarkuotas "Džiugo" sūris 50 g
Mocarela 130 g
Alyvuogės sauja
Česnakas 2 sk.
Grietinė 4 v.š.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Raudonėliai~

       Į dubenį suberiame picos mišinį, užpilame puodeliu šilto vandens ir alyvuogių aliejumi. Išminkome, uždengiame plėvele ir paliekame šiltai 30 min., kad pakiltų.
       Per tą laiką pasiruošiame produktus įdarui. Baklažaną supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, palaikome 10 min., kad ištrauktų kartumą. Tada nusausiname popieriniu rankšluosčiu, sudedame ant folija išklotos skardos. Pašlakstome aliejumi, juodaisiais pipirais ir kepame 180 C orkaitėje 15 min. Pomidorus ir kalakutieną supjaustome griežinėliais, alyvuoges - pusiau. Grietinę sumaišome su pomidorų pasta, įspaudžiame česnako, druskos ir išmaišome. Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo, perminkome ir iškočiojame į 2 didelius papločius (arba 3 mažesnes). Papločius dedame į kepimo skardą, pateptą aliejumi. 
       Abi picas aptepame česnakiniu padažu, ant viršaus išdėliojame pomidorus ir užbarstome Džiugo sūriu. Dedame baklažanus, kalakutieną, mocarelos kubelius ir alyvuoges. Pagardiname raudonėliais ir juodaisiais pipirais. Kepame 200 С orkaitėje 20-25 min.




2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Kalakutienos ir ryžių kukuliai pomidorų padaže


20 vnt. reikės:
Malta kalakutiena 700 g
Ryžiai virti 1 st.
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Rūkytos paprikos milteliai ~
Kajeno pipirai ~
Petražolės ~
Raudonėliai ~
Maltos saldžiosios paprikos~
Smulkinti pomidorai 400 g
Grietinėlė 100 ml
Vyno actas 1 a.š.

       Kalakutieną sumaišome su virtais ryžiais, įmušame kiaušinį ir suberiame prieskonius - druskos, pipirų, rūkytos paprikos, kajeno, petražolių, raudonėlio ir įspaudžiame česnako. Svogūną susmulkiname, apkepiname aliejuje ir suberiame į faršą. Šlapiomis rankomis formuojame kukuliukus, dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 200 C orkaitėje 15 minučių.
       Padažui supilame smulkintus pomidorus į didelį puodą, įpilame šiek tiek vandens (arba sultinio), grietinėlės, paskaniname druska, pipirais, maltomis paprikomis ir šaukšteliu acto. Išmaišome padažą ir kai užvirs, sudedame apkeptus kukulius. Paliekame troškintis ant žemos ugnies maždaug valandai - kol padažas sutirštės. Patiekiame su ryžiais arba bulvių koše.
       Recepto šaltinis - Food wishes.

2016 m. vasario 27 d., šeštadienis

Rusiški barščiai


       Kodėl rusiški? Tiesiog taip užvadinau, nes receptą radau rusiškame kanale. Bet labai laabai skanūs :)

Reikės:
Jautienos gabalėlis su kaulu (naudojau kulninę)
Prieskoninės daržovės sultiniui (salieras, morka, svogūnas)
Burokėliai 1 vnt. didelis
Kopūstai 1/4 vnt.
Bulvės 4 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Actas 3 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Prieskoninės žolelės sultiniui (lauro lapai, petražolės)
Cukrus 1 a.š.

       Pirmiausia išsiverdame sultinį, aš viriau dieną prieš nes man taip buvo patogiau :). Užkaičiame didelį puodą vandens, dedame mėsos su kaulu, kai užverda - nugraibome putas. Sudedame prieskonines daržoves, druskos, prieskoninių žolelių ir viską verdame ant mažos ugnies 1 val. Tada sultinį perkošiame, mėsą atskirame nuo kaulo ir pasmulkiname.
       Vėl užkaičiame puodą su sultiniu, sudedame mėsą, įberiame pipirų. Kai užvirs - beriame kubeliais pjaustytas bulves ir šiaudeliais - kopūstus. Tuo metu keptuvėje ant aliejaus apkepiname smulkintus svogūnus, morkas ir paprikos kubelius. Paskaniname druska, pomidorų pasta, kai daržovės apkeps - suverčiame į puodą. Tada apkepiname stambiai tarkuotą burokėlį. Iš iškart aplaistome actu, cukrumi ir druska. Kai burokėlis apkeps - taip pat suverčiame į sriubą. Pabaigoje įspaudžiame česnako skilteles ir suberiame kapotų žolelių (aš naudojau šaldytus krapus ir petražoles).
        Recepto šaltinis - Nataly Gorbatova.


2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Vištienos kepsnys su pesto, pomidorais ir traškia plutele



       Sultingas ir skanus kepsnys su traškia parmezano-džiūvėsėlių plutele. Man labai patiko :)

Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1,5 vnt. (turėjau 3 puseles)
Pesto padažas 3 v.š.
Pomidorai 3 vnt.
Tarkuotas parmezanas 4 v.š.
Džiūvėsėliai 4 v.š.
Česnakas 1 sk.
Alyvuogių aliejus
Druska, juodieji pipirai~

       Krūtinėlės puseles perpjauname į plonesnius kepsnelius, lengvai pamušame peiliu ir dedame į kepimo skardą, pašlakstytą aliejumi. Pabarstome druska, pipirais. Dedame po šaukštelį pesto padažo ir užklojame pomidorų griežinėliais.
       Dubenėlyje sumaišome parmezaną ir džiūvėsėlius. Įspaudžiame česnako, pašlakstome trupučiu aliejaus (kad geriau apskrustų) ir maltais juodaisiais pipirais. Beriame šaukštu trupinius ant kepsnelių, dar pašlakstome aliejumi ir kepame 200 C orkaitėje 20 minučių.
       Recepto šaltinis - Laura in the kitchen.


2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Greita pusryčių košė



       Avižinė košė pusryčiams - sveikas ir skanus pasirinkimas, tik ne visada yra laiko rytais ją virti :) Mano mėgiamiausia košė visada buvo avižiniai dribsniai su pjaustytais bananais ir uogomis, pašlakstyti medumi, cinamonu ir saujele riešutų. Bet kai tenka rytais skubėti, dažnai pasirinkdavau kokį greitą sumuštinį su arbata, kad nereikėtų paskui plauti kalno indų :) Ir štai neseniai prekyboje atsirado greitai paruošiamos avižinės košės "Activus" su braškėmis, avietėmis, obuoliais, arba tradicinės (be priedų). Tokią lengvai pagaminsite per porą minutėlių, tereikia užpilti verdančiu vandeniu. 


        Košė paruošiama tiesiog indelyje, nereikės traukti net puodo. Tokius pusryčius galima pasiimti ir į biurą arba į kelionę. Vienu ypu užsiplikome ir arbatą, ir košę. Kol dribsniai išbrinksta, pasipjaustome bananą, sudedame norimus pagardus ir Voila! Skanių pusryčių! 





2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai per 5 minutes




       Nors nesu didelė mišinių gerbėja, bet šiandien turėjau galimybę išbandyti "Kauno grūdų" mišinį šokoladiniams keksiukams. Rezultatas pranoko mano visus lūkesčius - nemaniau, kad galima išgauti tokį skanų desertą per 5 minutes :) Minkštučiai ir drėgni keksiukai, puikaus šokoladinio skonio, su ne per mažai kakavos ir ne per daug cukraus - na, mano skonio receptoriams tiesiog idealiai. 
       Keksiukus labai paprasta ir greita pagaminti - suverčiame pakelio turinį į dubenį, įpilame 175 g aliejaus ir stiklinę vandens. Tešlą išmaišome ir supilame į keksiukų formeles. Viskas! Iškepė per 25 minutes 180 С orkaitėje.


       Papildomai keksiukus aš dar papuošiau plaktos grietinėlės ir šokolado kremu (ištirpinau 50 g šokolado + 2 v.š. pieno ir sumaišiau su 200 g riebios grietinėlės, išplaktos su cukrumi). Nors galima keksiukus aplieti tiesiog šokoladiniu padažu arba ganašu, arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra.
       Ateityje dar būtinai kepsiu, ir šiaip, manau, tokį mišinį labai paranku visada turėti spintelėje ekstra atvejams. Labai praverstų užimtoms mamytėms arba tiesiog per daug laisvo laiko neturintiems žmonėms :)





2016 m. sausio 29 d., penktadienis

Kepti vištienos ketvirčiai su daržovėmis



Vištienos ketvirčiai 3 vnt.
Morkos 2 vnt.
Salierai 2 stiebai
Svogūnai 1 vnt.
Pastarnokai 1/2 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Česnakai 2 sk.
Lauro lapai 2 vnt.
Druska, pipirai~
Prieskoniai vištienai (aš dėjau kaukazietiškus prieskonius ir maltas paprikas)

       Vištienos ketvirčius supjaustome pusiau, įtriname druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais. Į skardą pilame aliejaus, dedame kubeliais pjaustytas daržoves, traiškytas česnako skilteles, lauro lapelius, druskos, pipirų. Ant viršaus išdėliojame vištieną. Kepame 190 С orkaitėje 50-60 min. 
       Prieš baigiant kepti galima apibarstyti tarkuotu Džiugo sūriu ir apskrudinti. Labai skanu!