Tikslesnis pavadinimas būtų - kreminė žiedinių kopūstų sriuba su Briuselio kopūstais... Bet man ji labai patinka, nuo tada kai atradau šį receptą - esu gaminusi jau ne vieną kartą.
Reikės:
Žiediniai kopūstai 1 vnt.
Briuselio kopūstai 300 g
Porai 100 g
Karis 1/2 a.š.
Daržovių sultinys 600 ml
Pienas 100 ml
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkintus porus. Sudedame smulkiai žiedynais pjaustytą žiedinį kopūstą ir dar truputį pakepame. Užpilame sultiniu, pienu ir verdame 20 min. Briuselio kopūstus įpjauname kryžiuku ir atskirame puode apverdame 5 min. sūdytame vandenyje. Kai išvirs - perliejame lediniu vandeniu ir perpjauname į 4 dalis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, suberiame karį ir jame apkepame Briuselio kopūstus.
Sriubą sutriname blenderiu, pilame į lėkštes ir įdedame apkepintų Briuselio kopūstų.
Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.