Tikrai tirpsta burnoje! Sudomino receptas, perskaičiau jį išbandžiusiųjų komentarus - vieną dalyką pagal siūlomą receptą pakeičiau, t.y. pamažinau perpus grietinėlės kiekį, ir vietoj to padidinau jogurto. Labai visiems patiko :)
24 cm formai ėmiau:
Šokoladiniai sausainiai 200 g
Sviestas 70 g
Maskarponės sūris 500 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Graikiškas jogurtas 400 g
Cukraus pudra 4 v.š.
Juodasis šokoladas 70 g pagrindui + 40 g kremui
Vanilinis cukrus 1 v.š.
Želatina 30 g
Sausainius sutrupiname kombainu. Sviestą ir dalį šokolado ištirpiname. Sumaišome su trupiniais, išklojame tortinę formą (išklotą kepimo popieriumi) ir ranka gerai suplojame pagrindą su borteliais. Dedame į šaldytuvą,kol ruošime kremą.
Želatiną užpilame trupučiu vandens ir išbrinkiname. Maskarponę sumaišome su jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę standžiai išplakame su cukraus pudra. Pakaitiname želatiną, kol ištirps. Truputį pravėsiname ir plona srovele supilame į maskarponės kremą. Įmaišome plaktą grietinėlę ir likusį šokoladą (sutarkuotą į drožles). Kremą supilame ant torto pagrindo ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
Recepto šaltinis - 1000 receptų.