Čia nėra tikras Pasta Alfredo padažas - tikrąjį su mocarela ir grietinėle išbandžiau ir man nepatiko. Todėl pasidalinsiu kaip aš darau tokius makaronus;
4 porcijoms:
Makaronai (spaghetti, penne ar kt.) 350 g
Krevetės didžiosios 200 g
Daržovės kokias tik mėgstate (aš ėmiau pusę cukinijos ir saują šaldytų žirnelių)
Svogūnai 1 vnt.
Grietinė 200 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Citrina 1/2 vnt.
Krapai pluoštelis
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Krevetes apverdame 5 min. sūdytame vandenyje su krapų žiupsneliu ir citrinos skiltelėmis. Keptuvėje pakaitiname truputį aliejaus ir apkepiname smulkintus svogūnus. Tada sudedame smulkiais kubeliais pjaustytas cukinijas ir žirnelius. Pakepame dar 5 min. kol daržovės suminkštės. Tada sudedame grietinę, įmušame kiaušinį ir maišome, kol padažas sutirštės. Pagadiname druska, pipirais. Sudedame virtas krevetes. Makaronus galima įmaišyti į keptuvę su padažu arba serviruojame į lėkštes ir užpilame padažo atskirai.
Skanaus :)