Vieną dieną kepiau didelę lašišą, o kitą dieną likučius sugalvojau sunaudoti įdarytoms cukinijoms. Man labai patiko, o namiškiams nevalgantiems cukinijų - padariau tiesiog apkepėles iš to paties įdaro. Ryžius šįkart viriau garnyrui atskirai, bet paskui sumąsčiau, kad juos laisvai galima įmaišyti į įdarą.
Reikės:
Cukinijos 2 vnt.
Lašišos filė 250 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Grietinėlė 12 proc. 100 g
Druska, juodieji pipirai ~
Krapai ~
Tarkuotas Džiugo sūris 50 g
Basmati ryžiai garnyrui (arba įdarui)
Cukinijas išgremžiame šaukšteliu, minkštimą susmulkiname kartu su morka ir svogūnais. Smulkintas daržoves apkepiname ant šlakelio aliejaus, pagardiname druska ir pipirais. Kai daržovės suminkštės, dedame lašišos minkštimą, užpilame grietinėle, įdedame krapukų ir dar šiek tiek patroškiname.
Cukinijas apverdame 5 minutes sūdytame vandenyje. Prikemšame įdaro, užbarstome tarkuotu sūriu ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus :)