Pas mus Kalėdos neįsivaizduojamos be virto liežuvio ir baltos mišrainės. Bet šiemet jau gerokai anksčiau užsimaniau ir vieną savaitgalį išviriau liežuvį ir padariau baltos mišrainės :)
Reikės:
Jaučio liežuvis 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Druska, juodieji pipirai ~
Lauro lapai 3 vnt.
Salierai 1 stiebas
Morkos 1 vnt.
Porai 1/4 vnt.
Liežuvį įtriname prieskoniais - gausiai druska, pipirais, traiškytais česnakais ir lauro lapais, ir paliekame nakčiai pasimarinuoti. Kitą dieną dedame į puodą, užpilame dideliu kiekiu vandens ir pridedame prieskoninių daržovių - saliero, morkos, poro. Sultinį dar pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, mėgiamomis žolelėmis ir verdame ant mažos ugnies 3 val. Išvirtą liežuvį panardiname į šaltą vandenį (kaip kiaušinius - taip lengviau nusilups). Pilnai atvėsiname, nulupame ir supjaustome.