Seniai gaminau žuvį, todėl šiandien, rugsėjo 1-osios proga kepiau tuno didkepsnius.
2 porcijoms:
Tuno didkepsniai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 200 ml
Sezamo sėklos 2 v.š.
Sojos padažas ~
Druska, juodieji pipirai ~
Tuno gabalėlius nuplauname, nusausiname popieriniu ranšluosčiu ir pamerkiame pusvalandžiui į alyvuogių aliejų. Tada sumaišome dubenėlyje sezamo sėklas ir šviežiai maltus pipirus, apvoliojame mišinyje tuną. Jeigu mėgstate sojos padažą, galima juo sutepti didkepsnius, man sojos padažas nelabai patinka, tai aš pasūdžiau žuvį druska, kai ji buvo jau iškepta. Pilame į keptuvę aliejų, kuriame marinavosi žuvis, gerai įkaitiname ir apkepame tuną po 4 min. iš kiekvienos pusės.
Garnyrui dariau tokias salotas: keletą morkų ir agurkų supjaustome šiaudeliais ir merkiame 10 min. į vandenį, pasaldintą trupučiu rudojo cukraus ir 2 šaukštais ryžių acto. Paskui įpjaustome laiškinių svogūnų, įtarkuojame česnako, imbiero, čil gabaliuką, šlakelį citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Skanaus!