Šitas pyragas iš Beatos knygos. Nors aš jos, beje, neturiu :) Receptą radau Ilonos blog'e.
Reikės:
Obuoliai 5 vnt.
Razinos sauja
Rudasis cukrus 100 g + 2 v.š.
Baltasis cukrus 50 g
Cinamonas ~
Sviestas 190 g
Miltai 150 g
Avižiniai dribsniai 50 g
Malti migdolai 100 g
Obuolius nulupame, supjaustome riekelėmis, užpilame pora šaukštų rudojo cukraus ir sumaišome su cinamonu ir razinomis. Dedame į kepimo indą išteptą sviestu (40 g) ir šauname į orkaitę maždaug 15 min., kad obuoliai suminkštėtų.
Trupiniams sutarkuojame šaltą sviestą (150 g), supilame miltus, avižas, migdolus,cukrų ir lengvai perleidžiame viską per pirštus, turėtų gautis trupininė tešla. Trupinius užbarstome ant obuolių ir kepame dar apie 35-45 min. 190 C orkaitėje. Patiekiame pyragą šiltą su ledais.
P.S. Labai skanus pyragas, tik viena pastabėlė - man šitame recepte cukraus per daug, aš dedu truputį mažiau.