Labai labai labai skanios salotos, praeitą rudenį jos buvo mano favoritės! Truputį erzina tik tai, kad salotos šiaip jau greitai paruošiamas patiekalas, o čia reikės moliūgą kepti orkaitėje, kas užtrunka. Na, bet tikrai skonis vertas sugaišto laiko.
Reikės:
Moliūgo gabalėlis ~300 g
Rukolos salotos 4 saujos
Parmos arba bet koks vytintas kumpis 200 g
Parmezano sūris 100 g
Moliūgo sėklos ~
Česnakai 5 sk.
Alyvuogių aliejus 5-6 v.š.
Balzaminis actas 2-3 v.š.
Kalendra malta 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Sutriname česnako skilteles ir sumaišome su kalendra, druska, pipirais, šaukštu balzaminio acto ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame marinate apvoliojame moliūgo gabalėlius ir kepame 180 C orkaitėje 25-30 min. kol gražiai apskrus. Likusį aliejų ir balzaminį actą sumaišome užpilui ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Moliūgo sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje.
Į lėkštes dedame rukolos lapelius, užpilame puse padažo, ant jų išdėliojame apkeptus moliūgų gabalėlius, plonai pjaustytą kumpį, tarkuotą parmezaną, apibarstome moliūgų sėklomis ir apliejame likusiu padažu.
Recepto šaltinis - http://www.edimdoma.ru/.