Pats skaniausias, primenantis vaikystę... Senais laikais, kai dar nebūdavo interneto ir tinklaraščių, pamenu kaip mama telefonu su visomis draugėmis ir kaimynėmis aptarinėdavo šį troškinį - ar morkų reikia, ar nereikia, kada ir kaip geriausia sudėti česnakus, ir t.t. Iš esmės tai jis labai primena prancūziškąjį Ratatouille, tik jame nėra baklažanų. Vaikystės patiekalų nostalgija mane ypatingai buvo apėmusi kai laukiausi, šitą troškinį galėdavau valgyti kasdieną :)
Reikės:
Cukinijos 1 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 2 vnt.
Česnakas 3 sk.
Krapai ~
Druska, pipirai~
Aliejus + sviestas ~
Gilioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir gabalėlį sviesto. Pirmiausiai smulkiai supjaustome svogūnus ir suberiame kepti. Paskui supjaustome kubeliais morkas (arba stambiai tarkuojame) - ir sudedame prie svogūnų. Tada kubeliais pjaustome paprikas - į keptuvę. Galiausiai sudedame stambokai pjaustytas cukinijas ir pomidorus. Pagardiname druska, pipirais, krapais ir uždengiame, Troškiname ant nedidelės ugnies apie 10 min. Prieš baigiant troškinti sudedame smulkiai sukapotus česnakus. Skaniausia valgyti su šviežia minkšta bulka :)