2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Miško grybų rizotas



Reikės:
Trumpagrūdžiai ryžiai 1 st.
Svogūnai 1 vnt.
Grybai (naudojau šaldytus) 2 saujos
Česnakas 2 sk.
Salierai 1 stiebas
Baltas vynas 150 ml
Aliejus ~
Sviestas 1 v.š.
Sultinys (vištienos ar daržovių) 1 l
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai 1 a.š.
Parmezano sūris 50 g

       Susmulkintus svogūnus, salierus ir česnaką pakepiname aliejuje, kol suminkštės. Tada suberiame ryžius, truputį pakepame, kol taps skaidrūs. Užpilame vynu ir maišant kepame, kol išgaruos alkoholis. Įpilame truputį sultinio ir sumažiname ugnį. Maišome, kol visas skystis susigers, tada įpilame dar sultinio -  taip kartojame procesą, kol nebeliks sultinio ir ryžiai bus išvirę. Pagardiname druska, prieskoniais, pabaigoje įmaišome sviestą.
       Grybus atšildome, apverdame sūdytame vandenyje. Sudedame į rizotą, permaišome ir patiekiame su tarkuotu parmezano sūriu.
       Recepto šaltinis - www.seredaite.com.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą