2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Varškės pyragas su braškėmis




28 сm formai reikės:
Miltai 150 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Sviestas 75 g
Cukraus pudra 1 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt. (trynys)
Druskos žiupsnelis
Liesa varškė 600 g
Grietinėlė 35 proc. 200 g
Vanilės 1 lazdelė arba vanilinis cukrus 2 v.š.
Akacijų medus 3-4 v.š. (dėjau šaukštą paprasto medaus ir šiek tiek cukraus)
Braškės 500 g

       Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cukraus pudra. Sudedame gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą ir kiaušinio trynį. Suminkome iš tešlos rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą parai.
       Kitą dieną išimame tešlą ir paliekame atšilti, kol paruošime kremą. Grietinėlę išplakame iki standumo. Jeigu naudosite natūralią vanilės lazdelę, ją perpjaname pusiau, peiliu išgremžiame šerdį ir suberiame į varškę.   Varškę aš dar pertryniau blenderiu. Įmaišome medų ir išplaktą grietinėlę.
       Kepimo formą ištepame sviestu. Tešlą dar kartą perminkome ir iškočiojame formos skersmens blyną. Įklojame jį į formą, padarome aukštus bortelius ir subadome šakute. Pagrindą uždengiame folija, užberiame sausomis pupelėmis arba žirniais ir kepame 200 С orkaitėje apie 30 min. Ant ataušusio pagrindo supilame varškės kremą ir suberiame braškes. Paviršių dar pabarstome cukraus pudra.
       Recepto šaltinis - Gerard Depardieu "Gurmano knyga". Originaliame recepte siūloma naudoti žemuoges.


2 komentarai: