2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Trinta pomidorų ir salierų sriuba



      Man nieko nėra baisiau už staiga sugendančią mašiną - tiesiog sustoja, viskas užsiblokuoja, o aš net nenutuokiu, kas kaip ir kodėl. Mes, moterys, galime būti labai emancipuotos ir savarankiškos, daryti karjeras, uždirbti pinigus, ir viską pasidaryti pačios, bet kai problemų iškyla su auto technika, man tiesiog žemė išslysta iš po kojų. Laimei, atsiranda dar tokių gerų vaikinų, kurie nepasivargina vidury piko sustoti ir pasiūlyti pagalbą, patempti iki artimiausios degalinės, kurie visada turi su savimi tokių reikalingų daiktų kaip trosas ir pan. 
       Kaip vėliau paaiškėjo, visa bėda tebuvo tuščias kuro bakas, o man automobilis tiesiog iškrėtė pokštą ir neparodė, kad baigiasi degalai :) Turbūt tie vyrukai pagalvojo, kad blondinė visiška... Dabar galvoju, kad streso apimta nesugebėjau net padėkoti jiems deramai...

O dabar, labai skani pomidorinė sriuba, kuriai reikės:
Pomidorai 1 kg
Salierai 1 stiebas
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Čili pipirai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Bazilikai ~
Cukrus 1 a.š.

      Pomidorus nublanširuojame verdančiame vandenyje ir nulupame odelę. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų, apkepiname smulkintus svogūnus ir salierus, vėliau sudedame česnaką ir čili pipirą. Tada sudedame pjaustytus pomidorus ir troškiname, kol suminkštės ant nedidelės ugnies. Tada įberiame druskos, pipirų, baziliko lapelių, cukraus. Sriubą sutriname blenderiu ir patiekiame su grietine ar grietinėle. "Prismoje" radau bandelių su špinatais, kurios nuostabiai tiko prie sriubos, truputį pašildytos orkaitėje.
       Taip pat galima sriubą paskaninti šlakeliu pesto padažo, sutrinto iš šviežių bazilikų, kedro riešutų ir trupučio druskos. Skanaus!
       Recepto šaltinis -  IKI receptai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą