2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Trapus pyragas su rabarbarais



       Po kelių metų pertraukos pagaliau išsiruošėme į žygį su baidarėmis. Ir pasitaikyk gi man taip, kad iš gausybės saulėtų karštų dienų, būtinai lietus išpuolė tądien, kai reikėjo plaukti. Permirkome kiaurai, laimei, nei vanduo, nei oras nebuvo šaltas. O vakare buvo ypatingai malonu grįžus rasti skanaus pyrago su karšta arbata :)

28 сm formai reikės:
Sviestas 100 g
Miltai 200 g
Druska žiupsnelis
Cukrus 50 g + 1 v.š. tešlai
Rabarbarai 1 kg
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė 100 g
Rudasis cukrus 250 g
Lazdyno riešutai 50 g

       Minkštą sviestą išmaišome su miltais, kad susidarytų trupininė tešla. Įberiame šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 šaukštus vandens. Minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Suformuojame rutulį, susukame į plėvelę ir mažiausiai 3 val. dedame į šaldytuvą.
    Rabarbarus nulupame bulvių skustuku, supjaustome gabalėliais. Puode užverdame truputį vandens, suberiame cukrų. Jame kelias minutes blanširuojame rabarbarus, po to - nukošiame per sietelį. 
       Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Suformuojame kraštelius. Supilame rabarbarus.Kiaušinius išplakame su ruduoju cukrumi ir grietine. Plakiniu užpilame rabarbarus ir kepame 180 С orkaitėje 40 min. Kai iškeps, pyragą apibarstome kapotais riešutais ir dar 5 min. pakepame, kad riešutai paskrustų. Patiekiame drungną arba šaltą.
       Recepto šaltinis - Gerard Depardieu "Gurmano knyga".



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą