2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Tiflisi Dukani



       Praėjusį savaitgalį lankėmės gruzinų restorane "Tiflisi Dukani". Kadangi skaičiau nelabai kokių atsiliepimų spaudoje, tačiau kitų maisto tinklaraštininkų šis restoranas buvo išgirtas, nusprendžiau viską apžiūrėti ir įvertinti savo akimis.
       Pirmas įspūdis patiko, kad restorane netrūko lankytojų - šiaip jau tai laikome geru ženklu. Kai užsienio kelionėse renkamės vietą, kur pavakarieniauti, jeigu įėję randame tuščią salę ir nuobodžiaujančius padavėjus, dažniausiai einame ieškoti kitur.
       Aplinka ir interjeras nenustebino kažkuo išskirtiniu - tai nėra restoranas su baltomis staltiesėmis, bet ir ne kaimiško stiliaus užeiga. Tiesiog normali, tvarkinga vieta, daugiau primenanti kavinę. Galbūt ir gerai, kad nepersistengta su nacionalinio stiliaus imitavimu, kuris neretai baigiasi beskonybe...


       Labai gerą įspūdį paliko aptarnavimas - padavėjas buvo malonus, bet ne įkyrus, maistą ir užkandžius patiekė greitai. Ragavome charčio sriubos, kurią įvertinome palankiai ir karštų chačiapuri paplotėlių su sūriu. Šie paplotėliai buvo pasakiškai skanūs, tiesiog tirpstantys burnoje!


       Atsigerti užsisakėme gruziniško raudonojo vyno, kuris buvo tiesiog paprastas stalo vynas - kažkaip geresnio pasirinkimo meniu neradome, nieko įmantraus, bet nusprendėme kad mums tiks papildyti aštrius mėsos patiekalus. Norintiems pasimėgauti įmantresnio skonio gruziniškais vynais, šalia veikia vyninė-parduotuvė, kurioje galima nusipirkti butelį vyno ir išsinešimui.


      Taip pat valgėme jautienos liulia kebabų, kurie buvo puikiai iškepti, patiekti su aštresniu padažu ir suvynioti į lavašą - labai patiko. Ir pabandymui užsisakėme porciją chinkalių - gruziniškų koldūnų su mėsos įdaru. Tačiau jie išskirtiniai buvo tik savo forma, o šiaip priminė lietuviškus virtinukus, prie kurių man labai norėjosi bent šaukštelio grietinės ar padažo :)


        Iš meniu galima rinktis ir susikomplektuoti savo patiekalą iš skirtingų mėsos iešmelių su daržovėmis, sūriais ir kitais priedais. Pridėjus garnyrą, salotas ir padažą - tokie patiekalai gaunasi nepigūs, kaip aukštos klasės restorane su baltomis staltiesėmis. Įvertinę pirmąjį restorano įspūdį, tikėjomės šiek tiek žemesnių kainų.
       Apie kainas galėčiau pasakyti, kad tam tikri patiekalai nebrangūs (kaip užkandžiai, chačiapuri, chinkaliai), bet pavyzdžiui, vienas iš pigesnių karštųjų patiekalų, Viščiukas tabaka kainuoja 42 Lt., neskaitant papildomai užsakomų garnyrų, daržovių ir padažų. Taip pat mus sudomino pasiūlymas "Šefo stalas" - kur už 120 Lt. gaunate pilnai sukomplektuotą meniu dviems iš užkandžių, kelių rūšių mėsos iešmelių, daržovių, sūrių ir deserto. Galbūt jį išbadysime kitą kartą. Desertui šįkart vietos nebeliko :)
       Vakaras Tiflisi Dukani buvo praleistas maloniai, maistas buvo tikrai skanus, artimiausiuose planuose ketiname užsukti į vyninę įsigyti gruziniško vyno :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą