2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Šokoladinis "Daim" tortas



       Šokoladinis tortas (gal veikiau pyragas) su karameliniais "Daim" šokoladukais, kurio receptą netikėtai radau reklaminiame Rimi lankstinuke :) Apibūdinti tegaliu tik vienu žodžiu - jis dieviškas!

28 cm skersmens formai:
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 600 ml
Kakava 8 v.š.
Sviestas arba margarinas 250 g
Miltai 300 ml

Glaistui:
Sviestas arba margarinas 100 g
Cukrus 200 ml
Kakava 2 v.š.
Pienas 2 v.š.
Miltai 2 v.š.
Dvigubi "Daim" šokoladukai 2 vnt. (po 56 g)

       Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Atsargiai įmaišome kakavą, miltus ir ištirpintą sviestą. Tešlą supilame į riebalais pateptą formą. Kepame 200 С orkaitėje, vidurinėje lentynoje, lygiai 26 min. Pyragas viduje turi likti šiek tiek lipnus.Iškeptą paliekame atvėsti, kol ruošime glaistą.
       Peiliu sutrupiname "Daim" šokoladukus plonomis juostelėmis. Nedideliame inde ant ugnies ištirpiname sviestą ir nuolat maišant suberiame cukrų, kakavą, miltus, pieną ir keletą minučių paverdame ant silpnos ugnies. Užpilame gliastą ant atvėsusio pyrago (aš dar pagaliuku subadžiau pyragą, kad daugiau glaisto įsigertų į paviršių). Užbarstome "Daim" gabaliukais ir dedame į šaldytuvą pilnai atvėsti (aš laikiau apie 5 val.). Patiekti galima su šviežiomis braškėmis, ledais ar grietinėle. Skanaus!


10 komentarų:

  1. mm, kur kalorijos, ten pats skanumas :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gintare, jeigu labai skaniai suvalgai, tuomet kalorijos nekenkia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O gal tuos Daim sokoladukus galima pakeisti kokiais kitais sokoladukais?? Pvz.: MARS... Kaip manote?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viktorija - aisku, kad galima!!!

      Panaikinti
  4. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. čia kur cukrus ir miltai mililitrais parašytas kiekis, tai suprasti kaip gramus?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ne, ml ne tas pats kas gramai :) Pilkite su matavimo ąsotėliu kur ml sužymėti, arba su stikline atmatuokite.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kepant 26 min jums gerai gaunasi, nes aš kai kepu 26 min 200 laipsnių orkaitėje, man visvien jis viduryje skystas lieka, tad dar kepu sumažintoje temperatūroje kokias 15-20 min bet tada tenka skusti apdegusius šonus tai niekad nepagaunu to aukso viduriuko

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nelieka skystas, nebijokite taip tik atrodo, kol orkaitėje. Kai atvėsta, viduriukas gaunasi labai geros konsistensijos - toks lipnus. O naktį pastovėjęs šaldytuve sustingsta ir dar skanesnis būna :)

    AtsakytiPanaikinti