2011 m. vasario 1 d., antradienis

Ukrainietiški barščiai



     Rūgštūs barščiai su raugintais kopūstais ir marinuotais burokėliais, puikiai atstatantys jėgas po vakarėlio :)

Reikės:
Burokėliai marinuoti 500 ml (geriausia Kėdainių konservų)
Rauginti kopūstai 250 ml
Pupelės 2/3 st.
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Bulvės 7 vnt. (mažos)
Vištienos sultinio kubeliai 2 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~

       Pupeles užmerkiame 7-8 val. kad išbrinktų. Užpilame dideliu kiekiu vandens ir verdame apie 50 min. Morkas stambiai sutarkuojame, svogūnus susmulkiname ir apkepiname ant šlakelio aliejaus ar sviesto. Įpusėjus pupelių virimo laikui, sudedame raugintus kopūstus ir sultinio kubelius. Paverdame 10 min. ir sudedame bulves. Kopūstams suminkštėjus, sudedame burokėlius ir pakepintas morkas su svogūnais. Pagardiname druska, pipirais. Rūgštumo pakaks ir iš marinuotų daržovių, tačiau jeigu norisi daugiau - įpilkite papildomą šlakelį acto ir įdėkite šaukštelį cukraus. Patiekiame su grietine ir juoda "Ajerų" duona.
       Recepto šaltinis - IKI receptai.

8 komentarai:

  1. mano namų ukrainietis neatleistų barščiuose marinuotų burokėlių, ir jam dar reiktų kepintų spirgų, ir dar krapų su petruškom.
    Na bet jei net lietuviškų šaltibarščių gali būt kelios versijos, tai panašiai ir su ukrainietiškais barščiais

    AtsakytiPanaikinti
  2. Barščių savaitė bloguose tiesiog, šiandien ir aš viriau :)
    Pamenu, vaikystėje negalėdavau pakęsti, o dabar - mielai, su dauuug grietinės ir juoda duona :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) taigi galima tuos ponus ekspertus apgaut ir pasakyt, kad čia burokėliai švieži, o acto rūgštelė atskirai pilasi :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jurgita, dabar matyt toks metas - kad visiems norisi šiltų sriubų :) ir gerai - gi ateis vasara ir vėl bloguose karaliaus salotos.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Prasiviriau šiandien į čia pasižiūrėdamas - oi, tai tiko per lapkričio darganą. Buvau paėmęs kiaulienos kauliukų visai mėsingų, tai pradėjau nuo jų gero išvirimo, o paskui daugmaž kaip aprašyta. Pridėjau alyvuogių aliejaus šlaką, garstyčių gerč šaukšta. Pupelių paėmiau iš IKI konservuotų, itališkų - nepilni du litai indelis, dėjau raudonas ir baltas smulkesnes pupeles, po indelį. Buvo labai gardu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai keista, aš vyras ir vadovaujuosi teiginiais, kad raugintuose kopūstuose bulvės verda iki begalybės. Taip, kad dėti į verdančius raugintus kopūstus tikrai nereikėtu dėti bulviu prieš galą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, B, hmmm žinokit nieko blogo toms bulvėms nenutiko, galbūt dėl to kad jos į sriubą supjaustytos mažais gabaliukais, gi ne cielos dedamos :)

    AtsakytiPanaikinti