2010 m. liepos 24 d., šeštadienis

Sangria su vaisiais




       Naudojamės proga, kol pas mus vakarai vis dar karšti kaip Maljorkoje ir galima terasoje mėgautis atostogų prisiminimais bei ispanišku Sangria vyno gėrimu :) Šiandien dar kartą dariau Sangrią, pasinaudodama savo blogo skaitytojos Julianos patarimais.

Vynas "Sangria Torres" (bet puikiai tiks ir kitų gamintojų)
Apelsinai arba citrinos
Šviežių nektarinų gabaliukai
Konservuotų ananasų gabaliukai
Šiek tiek ananasų sulčių
Cukrus pagal skonį
Ledukai

       Vaisius supjaustome gabaliukais, pridedame apelsinų arba citrinų skiltelių ir užpilame raudonu vynu. Aš naudojau iš Maljorkos parsivežtą Torres Sangria, tačiau kaip patarė skaitytoja Julijana - čia galima naudoti bet kokį, net ir pigiausią raudonąjį vyną. Pagal skonį pasaldiname ir laikome šaldytuve per naktį. Praėjus parai, vyną perkošiame. Taurėse išdėliojame ledukus, šviežiai įpjaustome apelsinų skiltelių ir mėgiamų vaisių gabaliukų, ir viską užpilame per naktį išlaikytu vynu. Kad gaučiau dar gaivesnį ir lengvesnį gėrimą, aš Sangrią taurėse dar truputį atskiedžiau konservuotų ananasų sultimis.
       Prie šio gėrimo būtinai patiekite Tapas užkandėlių - Ispanijoje tai gali reikšti praktiškai bet ką, kas patiekiama prie alaus ar vyno: nuo sumuštinukų, sūrio arba kumpio vėrinukų su alyvuogėmis, arba net karštų mėsos kukulaičių su aštriu padažu. Mūsų tapas šįkart buvo sūrio krepšeliai su įdaru.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą