2010 m. liepos 12 d., pirmadienis

Rabarbarų ir braškių tiramisu


       Kažkaip dar radau turguje rabarbarų, tai ir nusprendžiau padaryti štai tokį desertą, kuriam vis nebūdavo laiko sezono metu. Paskutiniu metu daugelio bloguose pasirodė panašūs desertai, merginos netgi siūlė vietoje Mascarpone sūrio naudoti liesesnius pakaitalus. Vis dėl to aš manau, kad geriau jau rečiau, bet daryti mažą nuodėmę, nes jokie jogurtai ar skiesta grietinėlė neprilygsta savo skoniu tokiam tiramisu kremui :)

6-8 porcijoms reikės:
Rabarbarai 8 vnt.
Braškės 300 g
Mascarpone sūris 500 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Vanilė 1 ankštis
Cukrus 5 v.š.
Amareto likeris 1 v.š.
Sausainiai Lady fingers

       Rabarbarus nulupame ir supjaustome 1/2 cm gabaliukais. Keptuvėje įkitainame porą šaukštų vandens ir vanilę (sėklytes išimame). Suberiame rabarbarus, pagal skonį pasaldiname ir truputį patroškiname. Nepervirkite, reikia kad rabarbarai išlaikytų gabalėlių formą. Paskaniname likeriu (galima ir geru brendžiu). Sausainėlius supjaustome gabaliukais (į 4 dalis kiekvieną) ir jais išklojame desertinių indelių dugną. Ant viršaus dedame rabarbarų kompotą.
       Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi ir įmaišome į mascarponę. Iki standžių putų išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į kremą. Braškes supjaustome pusiau ar ketvirčiais, jeigu braškės nepakankamai saldžios, pabarstome jas cukrumi. Kremą pilame ant sausainėlių ir rabarbarų. Ant viršaus dedame sluoksnį braškių ir porai valandų pastatome į šaldytuvą.
        Šį desertą galima gaminti ir viename didžiuliame stiklo inde. Recepto idėja iš fxcuisine.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą