2010 m. liepos 13 d., antradienis

Apkeptos šparaginės pupelės su voveraitėmis


       Labai mėgstu geltonąsias šparagines pupeles, apkeptas paprasčiausiai su sviestu. Tačiau šiandien nusprendžiau išbandyti ir kitaip paruoštas - apkeptas su voveraitėmis ir sūriu. Vyras labai gyrė, nes be galo mėgsta rūkytą sūrį, ir šiaip patiekaliukas gavosi gan rieboko, tokio vyriško skonio :) Recepto idėją radau Panelės receptų knygoje "Skanios žvaigždžių nuodėmės".

3-4 porcijoms naudojau:
Geltonos šparaginės pupelės 500 g
Voveraitės 500 g
Sūris rūkytas 100 g
Sviestas 50 g
Grietinėlė 34 proc. 100 ml
Druska, juodieji pipirai ~
Bazilikai, čiobreliai ~

       Pupeles nuplauname, nupjaustome kotelius, pasmulkiname ir apverdame sūdytame vandenyje apie 10-15 min. Voveraites nuvalome, stambesnes supjaustome pusiau arba į ketvirčius. Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname voveraites. Tada sudedame pupeles, pilame grietinėlę. Paskaniname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Sūrį supjaustome kubeliais ir suberiame į keptuvę. Kelias minutes pavartome keptuvėje, kol sūris išsilydo ir patiekiame.

2 komentarai: