2010 m. liepos 17 d., šeštadienis

Prancūziški blyneliai Crepes de Francais



      Kai šaldytuve neturiu nieko, galiu iškepti lietinių vien tik iš miltų ir vandens. Tačiau, kai norisi save tikrai palepinti, pavyzdžiui šeštadienio pusryčiams terasoje - kepu tokius "pagerintus" blynelius Crepes de Francais. Nežinau, kiek šis receptas iš tiesų yra prancūziškas (kadaise radau jį "Panelės" žurnale), tačiau tikrai šių blynelių tešla - skaniausia iš visų kada nors mano keptų. Blynelių įdaras - varškės kremas, o pagardinus viską šviežiomis uogomis, gaunasi beveik desertas :) Tiesa, aš desertams nelabai mėgstu patiekti krepus, todėl tokius blynelius kepu pusryčiams.

4-5 blyneliams reikės:
Miltai 5 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Kiaušiniai 4 vnt.
Pienas 1/2 st.
Grietinėlė 1/2 st.
Sviestas lydytas 30 g (į tešlą)
Sviestas kepimui ~
Druska žiupsnelis

Varškės kremui:
Riebi varškė 200 g
Cukrus 2 v.š.
Kiaušiniai 3 vnt. (tryniai)
Plakta grietinėlė 2 v.š.
Brendis (man skaniau su Amareto likeriu) 2 v.š.
Riešutai kapoti (dedu migdolus) 5 v.š.
Cukraus pudra, trintos uogos papuošimui ~

       Iš nurodytų produktų užmaišome tešlą, uždengiame ir pastatome 30 min. (arba ilgiau) į šaldytuvą. Keptuvėje išlydome tuputį sviesto ir kepame lietinius - daug sviesto tikrai nereikės, nes jie patys iš savęs išskirs papildomai riebalų. Man kartais išeina 4 blyneliai, kartais 5, galbūt išeitų net ir 6 vnt. jeigu esate labai įgudusi kepėja ir sugebėsite juos iškepti peršviečiamai plonus, kokie ir turėtų būti crepes. 
       Suplakame varškės kremą, pripildome blynelius, sulankstome kaip piltuvėlius ir dar šiek tiek paskrudiname keptuvėje - tiesiog, kad laikytų formą. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą