Kai šaldytuve neturiu nieko, galiu iškepti lietinių vien tik iš miltų ir vandens. Tačiau, kai norisi save tikrai palepinti, pavyzdžiui šeštadienio pusryčiams terasoje - kepu tokius "pagerintus" blynelius Crepes de Francais. Nežinau, kiek šis receptas iš tiesų yra prancūziškas (kadaise radau jį "Panelės" žurnale), tačiau tikrai šių blynelių tešla - skaniausia iš visų kada nors mano keptų. Blynelių įdaras - varškės kremas, o pagardinus viską šviežiomis uogomis, gaunasi beveik desertas :) Tiesa, aš desertams nelabai mėgstu patiekti krepus, todėl tokius blynelius kepu pusryčiams.
4-5 blyneliams reikės:
Miltai 5 v.š.
Cukrus 1 v.š.
Kiaušiniai 4 vnt.
Pienas 1/2 st.
Grietinėlė 1/2 st.
Sviestas lydytas 30 g (į tešlą)
Sviestas kepimui ~
Druska žiupsnelis
Varškės kremui:
Riebi varškė 200 g
Cukrus 2 v.š.
Kiaušiniai 3 vnt. (tryniai)
Plakta grietinėlė 2 v.š.
Brendis (man skaniau su Amareto likeriu) 2 v.š.
Riešutai kapoti (dedu migdolus) 5 v.š.
Cukraus pudra, trintos uogos papuošimui ~
Iš nurodytų produktų užmaišome tešlą, uždengiame ir pastatome 30 min. (arba ilgiau) į šaldytuvą. Keptuvėje išlydome tuputį sviesto ir kepame lietinius - daug sviesto tikrai nereikės, nes jie patys iš savęs išskirs papildomai riebalų. Man kartais išeina 4 blyneliai, kartais 5, galbūt išeitų net ir 6 vnt. jeigu esate labai įgudusi kepėja ir sugebėsite juos iškepti peršviečiamai plonus, kokie ir turėtų būti crepes.
Suplakame varškės kremą, pripildome blynelius, sulankstome kaip piltuvėlius ir dar šiek tiek paskrudiname keptuvėje - tiesiog, kad laikytų formą. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą