2010 m. liepos 15 d., ketvirtadienis

Įdaryti kalmarai



       Be galo mėgstu kalmarus - keptus, virtus, troškintus, gruzdintus, na gal rūkytų nelabai... Šiandien išbandžiau įdarytus daržovėmis kalmarus pagal Renatos receptą. Įdaras gavosi labai švelnaus skonio, tačiau pati išorė labai prašėsi apliejama kokio nors padažo. Tačiau buvo skanu, vyras prašė kitąkart iškepti bulvių su tokiu įdaru :)

6-ioms porcijoms naudojau:
Kalmarai šaldyti 6 vnt. (700 g pakuotė)
Baklažanai 1/2 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos raudonos 1/2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiuvėsėliai 4 v.š.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Baltas sausas vynas 1/2 st.
Druska, pipirai ~
Petražolės šviežios saujelė
Kaparėliai 2 a.š.
Alyvuogės žalios saujelė

       Supjaustome kubeliais daržoves. Keptuvėje įkaitiname pusę kiekio aliejaus ir jame apkepame svogūnus, paprikas, baklažanus, cukinijas, paskutinius dedame česnakus, smulkintas petražoles.  Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Viską kepame maždaug 5 min., tada sutriname blenderiu. Įmušame kiaušinį ir džiuvėsėlius. Prikemšame kalmarus įdaro, šiek tiek palikdami laisvos vietos - kepdami kalmarai truputį susitrauks. Galiukus užsmeigiame mediniu pagaliuku. Dedame įdarytus kalmarus į orkaitės skardą, pašlaktome 2 šaukštais aliejaus, užpilame vynu, kaparėliais ir smulkintomis alyvuogėmis. Kepame 180 C temperatūros orkaitėje 45 minutes. Patiekiame apšlakstę likusiomis kepimo sultimis, kaparėliais ir alyvuogėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą