2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

Aštrūs ryžiai su ananasais


       Jau pati pastebėjau, jog kažkaip dažnokai mano virtuvėje pasirodo tailandietiškų valgių. Niekada nemaniau, kad esu didelė Thai virtuvės fanė, bet šiandien vėl traukiu iš savo seniai nužiūrėtų aštriai - saldžių receptų tradicinį tailandietišką vegetarišką ryžių patiekalą, šiek tiek modifikuotą pagal lietuviškas galimybes :)

4 porcijoms reikės:
Plikyti ryžiai (virti) 2 st.
Ananasai konservuoti / švieži 240 g
Porai 1/2 st. (arba svogūnų laiškai)
Morkos 1 vnt.
Graikiniai riešutai 2 v.š.
Česnakai 2 sk.
Čili pipirai 1 vnt. (naudojau marinuotą)
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Laimai 1 vnt. (sultys)
Švelnus sojų padažas 1-2 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.

       Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir jame šiek tiek pakepiname smulkintus riešutus. Dedame pjaustytus čili pipirus (originaliame recepte siūloma dėti 6 vnt., gal išvalius sėklytes ir įmanoma žmogaus skrandžiui pakelti tokį aštrumą, aš naudojau tik 1 vnt.), stambiai tarkuotas morkas, česnakus ir pusę kiekio porų. Apkepiname, kol daržovės suminkštės. Sudedame mažais gabalėliais pjaustytus ananasus ir virtus ryžius. Retkarčiais pamaišant kepiname, kol ryžiai įsigers aromatų ir įgaus perlų blizgesio. Supilame sojų padažą, laimų sultis ir likusius porus. Gerai permaišome, tada nustumiame ryžius į keptuvės šonus ir viduryje paliekame tuščią skylę. Į ją įmušame kiaušinį ir stipriai suplakame. Kai kiaušinis ims kietėti, išmaišome jį su ryžiais.
       Dar egzotiškiau patiekalas atrodytų, jeigu patiektumėte išskabtuotoje ananaso puselėje, o ir skonis su šviežiais ananaso gabalėliais būtų neabejotinai geresnis. Recepto šaltinis - čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą