Dar vienas laiko patikrintas receptas iš senos mokyklinių laikų užrašinės. Daug kartų keptas, kai dar nemokėjau kepti jokių kyšų, bet esmė labai panaši - trapios tešlos pyragas su kopūstų ir dešrelių įdaru. Skaniausia valgyti karštą su grietine.
Reikės:
Miltai 1,5 st.
Kiaušiniai 3 vnt.
Tarkuotas Džiugo arba fermentinis sūris 250 g
Pienas 4 v.š.
Aliejus 4 v.š.
Kmynai 1 a.š.
Kopūstas 500 g
Pomidorai 3 vnt.
Pieniškos dešrelės 3 vnt. (šįkart dėjau paukštienos kumpio)
Druska, juodieji pipirai~
Cukrus žiupsnelis
Pusę sūrio sumaišome su miltais, pienu, aliejumi, vienu kiaušiniu, kmynais, druska, cukrumi ir išminkome tešlą. Kopūstą supjaustome juostelėmis ir kelias minutes apverdame. Tešlą dedame į riebalais pateptą formą, suformuojame pagrindą su borteliais, ant viršaus dedame supjaustytus pomidorus. Kopūstus sumaišome su likusiu sūriu, kiaušiniais, pjaustytom dešrelėm. Įdarą supilame ant papločio ir kepame 200 С orkaitėje apie 40 min. Skanaus!