Neatsivalgomos!
Reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Cukinijos 1/2 vnt. (dėjau aguročio)
Pomidorai 2 vnt. (arba sauja vyšninių)
Burrata sūris 1 rutuliukas (iš bėdos tiks ir mocarela)
Bazilikas šviežias~
Garstyčios 1 a.š.
Balzamiko actas 1 a.š.
Provanso žolelės 1 a.š.
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~
Baklažanus ir cukinijas supjaustome griežinėliais, aptepame aliejumi, druska, pipirais ir iškepame orkaitėje arba ant grilio. Dubenėlyje suplakame vinaigrette padažą - garstyčias išmaišome su balzamiko actu ir šluotele plakame palaipsniui įpildami 4 šaukštus aliejaus. Įberiame žiupsnelį druskos, Provanso žolelių. Vyšninius pomidorus supjaustome per pusę (didelius - gabalėliais) ir įmaišome į padažą. Kartu įpjaustome šviežių baziliko lapelių.
Į lėkštes dedame keptas daržoves, aš dar papildomai įmečiau saujelę salotų su rukola, suberiame pomidorus ir ant viršaus užsodiname burratą. Viską dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome maltais pipirais. Skanaus!
Recepto idėja rasta Youtube.