Seniai norėjau išbandyti šias salotas ir kaip tik gavau dieviškai skanaus kreminio ožkų sūrio. Kai produktai patys savaime skanūs, tai ir recepto jokio ypatingo čia nereikia - ne receptas, o tiesiog "serviravimo idėja".
Reikės:
Špinatai sauja
Rukola sauja
Ožkų sūris 2 skridinėliai
Saulėje džiovinti pomidorai 3-4 vnt.
Šviežia bandelė 1 vnt.
Alyvuogių aliejus
Citrinos sulčių šlakelis
Balzamiko actas
Česnakas
Druska, juodieji pipirai
Duonelę perpjauname į dvi riekeles, pašlakstome aliejumi ir paskrudiname orkaitėje. Tada įtriname česnaku. Pasiruošiame alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto užpilą (aš dar paskaninu citrinų sultimis, kartais garstyčiomis ir medumi, kaip kas mėgsta), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
Salotas ir džiovintus pomidorus išdėliojame lėkštėje, užpilame padažiuku.
Ant viršaus dedame skrebučius ir ožkos sūrio skridinėlius. Skrebučius su sūriu dar minutėlei įkišame į karštą orkaitę, kad sūris būtų karštas.
Recepto šaltinis - David Lebovitz knyga "Saldus gyvenimas Paryžiuje".