Mano pirmieji keksiukai ir jie išties gavosi puikūs!
12 vnt. reikės:
Juodasis šokoladas 300 g
Sviestas 300 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 200 g
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Grietinėlė 200 g + šiek tiek cukraus (kremui)
12 vnt. reikės:
Juodasis šokoladas 300 g
Sviestas 300 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Cukrus 200 g
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Grietinėlė 200 g + šiek tiek cukraus (kremui)
Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės. Sviestą taip pat ištirpiname ir sumaišome su šokoladu. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo. Tada į kiaušinius suberiame persijotus miltus, šokolado masę ir viską išmaišome. Tešlą uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą 2 val.
Orakaitę įkaitiname iki 220 С. Supilame tešlą į keksiukų formeles ir kepame 12-15 min. Galima valgyti ir šiltus, tačiau skaniausi man buvo per naktį pastovėję šaldytuve. Kremui grietinėlę išplakiau iki standumo su trupučiu cukraus. Įmaišiau šokolado drožlių ir konditeriniu švirkštu papuošiau keksiukus.
Recepto idėja - Saulėta virtuvė.