Reikės:
Krevetės virtos 200 g
Morkos 3 vnt.
Agurkai 3 vnt.
Svogūnų laiškai pundelis
Ryžių makaronai 100 g
Česnakas 1 sk.
Rudas cukrus 2 v.š.
Šviežio imbiero gabalėlis
Laimai 1/2 vnt. (sultys)
Ryžių actas 2 v.š.
Žuvies padažas 4 v.š.
Čili pipirai ~
Druska, pipirai~
Sezamo sėklos pabarstymui~
Stiklinėje karšto vandens ištirpiname cukrų ir ryžių actą. Morkas sutarkuojame šiaudeliais ir užmerkiame į gautą marinatą 15 min. (paragaujame, ar marinatui netrūksta saldumo arba rūgštumo). Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais, svogūnų laiškus - žiedeliais. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu (pagal nurodymus ant pakuotės).
Padažui sumaišome laimo sultis su žuvies padažu, išspaustu česnaku, tarkuotu imbieru, čili, druska, pipirais. Sumaišome padažą su ryžių makaronais, krevetėmis ir paruoštomis daržovėmis. Apibarstome salotas sezamo sėklomis.
Recepto idėja - www.edimdoma.ru