Kai šaldytuve turi vištienos filė ir norisi pagaminti ką nors greitai ir skaniai, siūlau vištieną su kriaušėmis, troškintą baltajame vyne. Jau ne kartą išbandytas receptas.
2 porcijoms reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Kriaušės 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Baltas sausas vynas 100 ml
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Rozmarinas, kalendra po 1/2 a.š.
Aitriosios paprikos 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Pagardiname druska, pipirais ir apkepame aliejuje apie 10 minučių. Iškeptą vištieną sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus svogūnus, česnakus, suberiame prieskonius ir supilame vyną. Troškiname 5 minutes. Kriaušes nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome didesniais gabalėliais. Į keptuvę sudedame vištieną, kriaušes ir neuždengę troškiname apie 20 minučių.
Recepto idėja čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą