2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Kalmarai aštriame padaže


       Šiandien išbandžiau dar vieną kalmarų receptą iš Renatos blogo - gavosi tikrai aštrūs, šįkart jie man labiau patiko, nei anksčiau gaminti įdaryti kalmarai. Nors, tiesą sakant, per čili pipirus menkai jautėsi pačių kalmarų skonis, na bet įdomu buvo išbandyti kažką naujo...

Reikės:
Kalmarai 200-300 g
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Marinuotos aitriosios paprikos 2-3 vnt.
Baltas sausas vynas 70 ml
Pomidorai konservuoti 250 g
Petražolės 1 v.š.
Bazilikas, mairūnas~
Druska, juodieji pipirai ~
Ryžiai 180 g

       Kalmarus nuvalome ir supjaustome žiedais. Svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir porą minučių apkepiname svogūnus ir aitriuosius pipirus. Sudedame kalmarų žiedus ir vėl trumpai apkepiname. Padidiname ugnį, supilame vyną ir troškiname, kol jis išgaruos. Tada supilame smulkintus pomidorus, pagardiname druska, prieskoniais ir troškiname ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Pabaigoje apiberiame kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su virtais ryžiais.
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą