2010 m. gruodžio 22 d., trečiadienis

Troškinti šonkauliukai su bulvėmis


       Paprastas, bet skanus būdas paruošti šonkauliukus. Receptas atrastas jau seniai ir išbandytas ne kartą mūsų namuose. Geriau rekomenduoju rinktis kiaulienos šonkaulius, nes jautienos būna riebūs, gysloti ir šiaip neskanūs :) 

Reikės:
Kiaulienos šonkauliukai 700 g
Bulvės 8-10 vnt.
Svogūnai 2-3 vnt.                                    
Česnakas 4-5 skiltelės,
Pomidorai 1 vnt.                                     
Garstyčių grūdeliai 2 v.š.
Paprika 1 vnt.                                                                
Sultinys 400 ml
Druska, pipirai ~
Augalinis aliejus ~

       Šonkauliukus supjaustome gabalėliais ir apkepiname didelėje keptuvėje ant aliejaus. Ant viršaus sudedame nuskustas bulves, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kubeliais pjaustytą pomidorą, juostelėmis - papriką ir stambiai kapotą česnaką. Garstyčių žirnelius išmaišome sultinyje ir užpilame šonkauliukus su daržovėmis. Pabarstome druska, pipirais. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname 40-60 min. Troškinant kelis kartus pamaišome. Labai skanu!
         Recepto šaltinis - lrytas.lt.

8 komentarai:

  1. Atrodo skaniai, taip naminiškai :) mmm normalus maistas - jau rytoj ir aš kažko mamiško gausiu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Isbandysiu ir as, jauciu lietuviska maista, nes mes ne lietuvoj :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. na as ruosiu ir paziuresiu kaip cia gausis

    AtsakytiPanaikinti
  4. bandysiu ir as ndaryti. paneles nepakomentavo kaip joms gavosi tai tikiuos geru rezultatu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. rekomenduoju ziauriai skanu buvo... :)

    AtsakytiPanaikinti