2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Pankolių ir apelsinų salotos


       Gaivios pikantiško skonio salotos, gabūt daugiau tinkančios kaip garnyras prie karštų kepsnių, negu kaip atskiras patiekalas. Aš jas patiekiau prie aštriai troškintų kalmarų, bet būtinai kada nors dar gaminsiu ir prie mėsos patiekalų.

Reikės:
Pankoliai 1 vnt.
Apelsinai 2 vnt.
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Juodosios alyvuogės 30 g
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Balzaminis actas 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~

       Pankolį ir svogūną smulkiai supjaustome, apelsiną nulupame ir iš kiekvienos skiltelės aštriu peiliu išimame filė. Alyvuoges supjaustome žiedeliais. Viską sudedame į salotinę ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, actu, pagardiname druska bei pipirais.
      Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą