2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Morkų ir apelsinų sriuba


       Kai už lango tokia šalta žiema, labiausiai vakarais norisi šiltų ir kreminių sriubų...

Reikės:
Morkos 500 g
Bulvės 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Apelsinai 1/2 vnt.
Sviestas 20 g
Vištienos/daržovių sultinys 1 l
Druska, juodieji pipirai ~
Krapai ~

       Daržoves nulupame ir supjaustome stambiais gabalėliais. Dideliame puode išlydome sviestą, jame apkepiname svogūnus, tuomet sudedame bulves ir morkas. Pakepiname ant silpnos ugnies 5 minutes. Tuomet įpilame 1/3 sultinio, uždengiame ir troškiname dar 20 minučių. Kai suminkštėja, sutriname blenderiu ir supilame likusį sultinį. Iš apelsino išspaudžiame sultis, supilame į sriubą ir užverdame. Pagardiname prieskoniais. Patiekiame su šlakeliu grietinėlės arba grietinės.
       Recepto šaltinis - žurnalas Burda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą