2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Bulvių ir porų sriuba

       Šią sriubą galima gaminti dviem būdais - daržoves tiesiog supjaustyti gabaliukais, arba - pertrinti elektriniu blenderiu. Nė vienu atveju ne mažiau skanu :) Aš pastaruoju metu itin pamėgau trintas daržovių sriubas.

Reikės:
Bulvės 6 vnt.
Porai 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Čiobreliai ~
Vištienos sultinys ~
Grietinėlė 150 ml
Kietas sūris 50 g
Sviestas 100 g
Druska, juodieji pipirai~

       Bulves ir svogūnus supjaustome kubeliais, porus - griežinėliais, pasmulkiname česnaką. Puode išlydome sviestą ir jame apkepiname daržoves. Pagardiname čiobreliais, druska ir pipirais. Supilame sultinį ir verdame ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.  Jeigu gaminsite trintą sriubą, sultinio įpilame nedaug - kai sutrinsite blenderiu, tuomet atskiesime likusiu sultiniu iki norimo tirštumo. Galiausiai supilame grietinėlę ir dar kartą užverdame. Patiekiant į lėkštę užtarkuojame sūrio. Skanaus!
       Receptas Lino Samėno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą