2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis

Daržovės keptos orkaitėje


      Kadangi visą šių metų grilio sezoną praleidau vegetariškai, pateikiu geriausią keptų daržovių marinatą iš visų bandytų. Su tokiu padažu keptas daržoves galima suverti ant iešmų, kaip vegetariškus šašlykus arba jas iškepti orkaitėje/grilyje ir patiekti prie mėsos šašlykų kaip garnyrą. Ne kartą išbandytas ir įvertintas receptas. Pas mane tokias daržoves valgė net ir tie, kurie nemėgsta cukinijų ir baklažanų :)

Marinatui:
Medus 2 v.š.
Garstyčios 1 v.š.
Vorčesterio padažas 1 v.š.
Balzamiko actas 1 a.š.
Česnakai 2 sk.
Rozmarinai 1a.š.
Raudonėliai 1 a.š.
Alyvuogių aliejus 50 g
Druska, juodieji pipirai ~

Bet kokių mėgiamų daržovių:
Cukinijų, paprikų, baklažanų, pievagrybių ar kt.

       Cukinijas ir baklažanus supjaustome pusmėnuliais, paprikas - stambesniais kvadratėliais, pievagrybius - pusiau. Iš nurodytų produktų sumaišome marinatą. Daržoves išdėliojame į orkaitės skardą ir apšlakstome marinatu. Kepame 160 C temperatūros orkaitėje, retkarčiais pamaišant.
       Receptas kadaise atrastas "Panelės" žurnale.

4 komentarai:

  1. Nerealus marinatas! vos perskaičiau ir puoliau bandyti - buvau sužavėta! Labai ačiū, aš jau kurį laiką kankinau mintį kaip čia skaniau orkaitėje daržoves pasikepti, ir o stebukle - kurį laiką vien taip ir kepsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prašom, į sveikatą :) Aš irgi daug daržovių varijantų išbandžiau, bet šitas receptas - laiko patikrintas, visada prie jo sugrįžtu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Trečią dieną iš eilės darau, super! Ir dabar kaiciu orkaite, ir pasausiu ;)

    AtsakytiPanaikinti