2017 m. liepos 1 d., šeštadienis

Šviežiai raugti agurkai



       Vasaros topas! Aš užpyliau karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po 24 val. Jeigu ketinate valgyti po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nebūtina. 

Reikės:
Agurkai 10 vnt.
Krapai kuokštelis
Česnakas 6 sk.
Druska 2 v.š.
Karštas vanduo 2 l
Vyšnių ir/ar serbentų lapai - didelė sauja

      Druską ištirpiname karštame vandenyje. Tiksliausia proporcija yra 1 šaukštas druskos vienam litrui vandens. Česnako skilteles nulupame ir šiek tiek sutriname (t.y. suplojame plačiu peiliu). Į dubenį arba kibirėlį dedame šiek tiek serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų. Tada vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliosime visus agurkus. Tada užpilame sūriu vandeniu. Kai atvės, dedame į šaldytuvą.


2017 m. birželio 30 d., penktadienis

Kiaulienos išpjovos kepsnys su įdaru



Reikės:
Kiaulienos išpjova 1 vnt.
Vytinta kiaulienos nugarinė 100 g
Kreminis ožkų sūris 50 g 
Saulėje džiovinti pomidorai 4-5 vnt.
Mairūnai, maltos saldžiosios paprikos ~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Kiaulienos išpjovą išpjaujname plokščiai (kaip atverstą knygą) ir gerai įtriname druska, pipirais, maltomis paprikomis, mairūnais. Aptepame kreminiu sūriu, ant viršaus išdėliojame džiovintų pomidorų juosteles. Susukame, susmeigiame mediniais pagaliukais. Apvyniojame vytinto kumpio griežinėliais ir apsukame visą vyniotinį siūlu. Špižinėje keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, vyniotinį apskrudiname iš visų pusių. Tada perdedame į kepimo skardą, užpilame aliejumi, truputį vandens ir kepame dar 40 min. 180 C orkaitėje.
        Recepto šaltinis - Colruyt en Cuisine.


2017 m. birželio 29 d., ketvirtadienis

Baklažanų ir avinžirnių salotos




       Labai patiko, šios salotos - pastaruojų dienų atradimas. Receptą perskaičiau Delfyje, buvo skaitytojų atsiųstas.

2 porcijoms:
Baklažanai 1 vnt.
Konservuoti avinžirniai 1/2 skardinės
Lapinės salotos (rukola arba mache) 50 g
Saulėje džiovinti pomidorai 6 puselės
Kukurūzų miltai 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Balzaminis actas~
Citrinos sultys 1 a.š.

       Baklažanus supjaustome pusžiedžiais, pabarstome druska, po 10 min. nusausiname popierine servetėle. Apvoliojame kukurūzų miltuose ir kepame keptuvėje, gausiai įpylę aliejaus. Apverčiame tik vieną kartą, ir tik kuomet gerai apskrus. Avinžirnius nukošiame ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
       Salotas nuplauname, pomidorus pasmulkiname. Pašlakstome padažu iš alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, citrinos sulčių ir druskos. Ant salotų lapų dedame keptus baklažanus. Avinžirnius aš irgi apskrudinau toje pačioje keptuvėje nuo baklažanų, kurioje buvo truputį likę kukurūzų miltų. Gavosi traškūs ir šilti. Labai skanu. 



2017 m. birželio 28 d., trečiadienis

Kukurūzų miltų keksiukai su džemu


       Kadangi bandau įvesti sveikesnių kepinių, prisipirkau visokiausių alternatyvų kvietiniams miltams - avižinių, kukurūzų, migdolų miltų ir kt. Šiandien išbandžiau kukurūzinius keksiukus. Čia labiau pusryčių bandelės, negu kad desertiniai keksiukai :)

Reikės:
Kukurūzų miltai 200 g
Kvietiniai miltai 140 g
Cukrus 100 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Druska 1/2 a.š.
Augalinis aliejus 180 ml
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 240 ml
Sviestas 2 v.š. (formai ištepti)
Aviečių džemas 60 ml (aš dėjau figų)

       Viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Kitame inde išplakame skystus - kiaušinius, aliejų, pieną. Įmaišome sausą mišinį į skystą. Kepimo formeles ištepame sviestu. Pripildome pusę keksiuko tešlos, įdedame po šaukštelį džemo ir tada vėl užpilame ant viršaus tešlos (keksiukai šiek tiek pakils, tad sklidinai formelių nepripildykite).
       Kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. (kol gražiai pagels). Šiek tiek atvėsiname ir išimame. Skaniausia valgyti dar šiltus, užteptus sviestu :)
       Recepto šaltinis - Entertaining with Beth

2017 m. birželio 27 d., antradienis

Spageti žuvies ir grietinėlės padaže



       Čia buvo tokia vakarienė iš kirvio - sudėjau visus likučius, kokius radau šaldytuve ir ką  - gavosi fantastiškai skanu. Dar pakartosim, visi buvo labai patenkinti :)

Reikės:
Spageti 320 g
Menkės filė 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Šparaginės pupelės, sauja
Česnakas 2 sk.
Grietinėlė 12 proc. 200 g
Fermentinis sūris 100 g
Druska, juodieji pipirai~
Krapai~
Alyvuogių aliejus~

       Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką. Paskui sudedame smulkintas česnako skilteles ir žuvį, supjaustytą gabalėliais. Pagardiname druska, pipirais ir krapais. Kepame, pamaišome, kiek vėliau sudedame šparagines pupeles. Žuvis bemaišant sutrupės, taip ir turi būti, vienodesnis padažas gausis. Užpilame grietinėle ir dar uždengę patroškiname, kol žuvis ir daržovės bus visiškai iškepę, Pabaigoje įmaišome sūrį.  
       Spagečius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošiame ir sudedame į žuvies padažą. Pavoliojame, kad visi makaronai pasidengtų padažu ir patiekiame. Labai skanu :)


2017 m. birželio 26 d., pirmadienis

Porų ir mocarelos salotos su vynuogėmis



       Porų salotos??? Taip :) Esu tokias valgiusi viename Briuselio restorane, labai man patiko, seniai norėjau išbandyti ir namuose.

Reikės:
Porai 2 vnt.
Mocarela 1 rutuliukas
Vynuogės 1 st.
Citrinos sultys~
Alyvuogių aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Porus supjaustome ilgais šiaudeliais  (kiekvieną stiebą į ketvirčius ir dar porą kart skersai) ir apverdame pasūdytame vandenyje. Perplauname šaltu vandeniu ir labai gerai nuvarviname. Dedame porus į pailgą lėkštę, pašlakstome citrinų sultimis ir aliejumi, druska, šviežiai maltais pipirais. Ant viršaus išdėliojame vynuoges ir mocarelos gabalėlius.



2017 m. birželio 25 d., sekmadienis

Šokoladinis kremas iš avokadų ir bananų



       Dar vienas sveikuoliškas deseras. Galima padaryti ir visai veganišką - jeigu vietoje jogurto pilsite migdolų pieną.

2 porcijoms:
Bananai 1 vnt.
Avokadai 1 vnt.
Kakava 3 v.š.
Klevų sirupas 2 v.š.
Vanilės ekstraktas~ (nebūtinai)
Graikiškas jogurtas 2 v.š.
Kokosų drožlės papuošimui~

       Viską sutriname blenderiu, paskirstome į gražius desertinius indelius arba taures ir papuošiame kokosų drožlėmis. Galima puošti ir šviežiomis uogomis ar vaisiais.
       Recepto idėją užmačiau kažkur Instagrame.


2017 m. birželio 24 d., šeštadienis

Traški apelsininė vištiena su sezamu



        Labai skanus padažas, tikrai patiko.

Reikės:
Vištienos filė 700 g
Apelsinai 1 vnt.
Imbieras 2 cm gabaliukas
Česnakas 2 k.
Rudasis cukrus 1 a.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Krakmolas 1 a.š.
Svogūnų laiškai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 3 v.š.
Džiūvėsėliai 3 v.š.
Druska, juodieji pipirai~

       Vištieną supjaustome gabalėliais, paskaniname druska, pipirais. Apvoliojame miltuose, plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame orkaitėje arba ant keptuvės (aš keptuvėje, dideliame kiekyje aliejaus, iškepiau nedidelėmis porcijomis per kelis kartus).  Sezamo sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje. 
       Apelsino žievelę nutarkuojame smulkia tarka (daug nereikia, kad gautume maždaug 1 a.š. žievelių), apelsino sultis išspaudžiame. Puodelyje pakaitiname apelsino sultis. sudedame žieveles, tarkuotą imbierą, išspaudžiame česnako skilteles. Supilame sojos padažą ir rudąjį cukrų. Uždengiame ir viriname padažą ant silpnos ugnies 15-20 min. Krakmolą ištirpiname 1/2 puodelio šalto vandens ir supilame į padažą. Gerai išmaišome ir kai tik sutirštės, nukeliame nuo ugnies. Vištienos kąsnelius apvoliojame sezamo sėklose ir padaže, serviruojame į lėkštes su ryžiais, pabarstome šviežiais svogūnų laiškais.
       Recepto šaltinis - Cheftube Francais.

2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Avokadų, mocarelos ir burokėlių bokšteliai



Reikės:
Avokadai 1 vnt.
Virti burokėliai 1 vnt.
Mocarela 1 rutuliukas
Salotų lapai 2-3 vnt.
Citrinų sultys~
Balzaminis actas 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Lėkštes išklojame salotų lapais, pašlakstome užpilu. Užpilui suplakame balzaminį actą su aliejumi, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Avokadus pašlakstome citrinų sultimis, kad nejuoduotų, viską supjaustome gražiomis lygiomis riekelėmis ir suformuojame bokštelius. vienam bokšteliui pakanka 3-4 riekelių, aš sukroviau per aukštus, norėjo virsti :) 
       Receptas iš Pinterest.

2017 m. birželio 22 d., ketvirtadienis

Makaronai kreminiame sūrio ir tuno padaže



4 porcijoms:
Makaronai 320 g
Svogūnai 1 vnt,
Česnakas 1 sk.
Pomidorų tyrė (Passata) 250 ml
Koncentruota pomidorų pasta 1 v.š.
Daržovių sultinys ~200 ml
Tunas savo sultyse 1 skardinė
Grietinėlė 12 proc. 100 ml
Lydytas sūrelis sūrelis (pvz. Panemunės laukų) 180 g
Bazilikai švieži ~
Cukrus 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Troškintuve įkaitiname aliejų, apkepame smulkintus svogūnus. Tada įdedame pomidorų pastos, įspaudžiame česnako. Supilame pomidorų tyrę ir puodelį sultinio. Šiek tiek patroškiname. Paskaniname druska, pipirais. Dedame tuną, įmaišome grietinėlę ir lydytą sūrį, kapotų baziliko lapelių. Gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. 
       Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Įmaišome į tuno padažą ir patiekiame.
       Recepto šaltinis - Cheftube Francais.



2017 m. birželio 16 d., penktadienis

Sezaminės lazdelės



       Sūrios ir traškios lazdelės iš šaldytos tešlos su sezamo sėklomis, labai tinkančios vakarėliui į kokį užkandžių padėklą... Arba tiesiog vakaro filmui prie vyno taurės ir keleto kąsnelių sūrio :) 

Reikės:
Šaldyta bemielė tešla 250 g (1/2 pak.)
Druska~
Sezamo sėklos~ 
Kiaušiniai 1 vnt.

       Tešlos lakštus išimame atšilti 1 val. kambario temperatūroje. Sezamo sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame šiek tiek lakštus, kad taptų plonesni ir platesni. Supjaustome 1 cm pločio ilgomis juostelėmis. Juosteles susukame kaip grąžtelį :) Dedeame ant popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepame plaktu kiaušiniu. Pabarstome druska ir kepintais sezamais. Kepame 180 C orkaitėje 12-15 min.


2017 m. birželio 11 d., sekmadienis

Graikiškas šparaginių pupelių, pomidorų ir bulvių troškinys




       Originaliai šis patiekalas vadinasi Fasolakia. Labai sveikas daržovių troškinys, dažniausiai graikų valgomas su fetos sūriu.

Reikės:
Šparaginės pupelės 300 g
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Pomidorai 3 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Česnakas 2 sk.
Šviežios žolelės (petražolės, krapai)~
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame aliejuje dideliame troškintuve. Paskui sudedame smulkintą česnaką, dar pakepame. Suberiame pupeles, galiausiai - stambiais gabalais pjaustytas bulves. Pomidorus sutarkuojame per burokinę tarką (nulupti nereikia) ir gauname tokią šviežią tyrę. Tyrę supilame ant apkeptų daržovių. Pasūdome, suberiame kapotas žoleles ir troškiname uždengę apie 30 min. Tiekiame su fetos sūriu.
       Recepto šaltinis iš Youtube - Diane Kochilas

2017 m. birželio 5 d., pirmadienis

Vištiena su paprikomis ir grietinėlės kremu



Reikės:
Vištienos filė 2 vnt.
Paprikos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakas 2 sk.
Sūris Ementalis 100-150 g
Grietinėlė 12 proc. 150 ml
Grietinė 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.

       Vištienos file perpjauname į 2 puseles (gauname iš viso 4) ir įtriname druska bei maltomis paprikomis. Keptuvėje ant aliejaus pakepame svogūną pjaustytą pusžiedžiais ir paprikas, supjaustytas juostelėmis. Įspaudžiame česnako, pagardiname druska, pipirais ir maltomis paprikomis. Supilame grietinėle ir grietinę, truputį sultinio. 
       Vištienos kepsnius išdėliojame kepimo inde, užpilame grietinėlės kremu. Ant viršaus pabarstome tarkuoto sūrio ir kepame 180 C orkaitėje 40 min.
       Recepto šaltinis - Youtube.


2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis

Kreminė šparagų sriuba


     Labai patiko, tikrai skani :)

Reikės:
Šparagai 1 ryšelis
Svogūnai 1 vnt.
Špinatai 50 g
Šparaginės pupelės (šaldytos) sauja
Daržovių sultinys 500 ml
Sviestas 1 v.š.
Aliejus~
Druska, juodieji pipirai~

       Puode įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir sviestą. Sudedame smulkintus svogūnus ir apkepiname, kol pagels. Tada suberiame šparagus, supjaustytais 2 cm storio griežinėliais. Užpilame karštu sultiniu, suberiame pupeles ir verdame, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje 2 minutėms sumetame špinatus. Sutriname sriubą blenderiu, jeigu per tiršta įpilame dar vandens. Pagardiname pagal skonį druska, pipirais ir patiekiame su grietine.
      Receptas iš Youtube - Chef Michele Dumas.


2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Jautienos befstrogenas



Reikės:
Jautienos išpjova 400 g (ėmiau brandintą)
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 7 vnt.
Morkos 1 vnt.
Miltai 1 v.š.
Grietinėlė 200 ml
Baltas sausas vynas 100 ml (arba šlakelis konjako)
Pomidorų pasta 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~

       Mėsą nusausiname, supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome juodaisiais pipirais (druskos nereikia, sūdysim vėliau) ir miltais. Kepame aliejuje, gerai įkaitintoje špižinėje keptuvėje. Kai nebesimatys rausvų gabalėlių, pasūdome, uždengiame ir sumažiname ugnį (kelioms minutėms, lygiagrečiai ruošiame daržoves). 
       Atskiroje keptuvėje aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Kai truputį apkeps, sudedame ketvirčiais pjaustytus grybus. Dar pakepame keletą minučių, tada užpilame grietinėle ir įmaišome pomidorų pastą. Primažiname ugnį iki minimumo ir grįžtame prie jautienos. Vėl įjungiame didžiausią ugnį, mėsą užpilame vynu ir leidžiame jam 1-2 min. paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos ir mėsa pakvips vyno aromatu. Supilame grietinėlę su svogūnais, pievagrybiais ir viską permaišome. Tiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.


2017 m. gegužės 26 d., penktadienis

Salotos su obuoliais, burokėliais ir ožkų sūriu



Reikės:
Burokėliai 1 vnt.
Obuoliai 1 vnt.
Salotų lapai (įvairūs) 2 saujos
Graikiniai riešutai 6 vnt.
Ožkų sūris 30 g
Alyvuogių aliejus~
Citrinos sulčių 2 a.š.
Medus 1 a.š.
Garstyčios 1 a.š.
Balzaminis actas 1 a.š.
Rozmarinas~
Druska, juodieji pipirai~

       Virtus burokėlius ir obuoliį supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome garstyčias, medų, citrinos sultis. Įpilame šiek tiek vandens, druskos, pipirų ir aliejaus. Išplakame ir į gautą padažą sudedame burokėlius bei obuolius, gerai išmaišome. Salotų lapus išdėliojame lėkštėje. Ant viršaus dedame obuolius su burokėliais. Užpilame kelis lašus balzaminio acto, dedame riešutus ir ožkų sūrio skridinėlius. Ant kiekvieno sūrio skridinėlio pabarstome rozmarino ir dar po lašelį medaus.

2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Graikiškas užkandžių padėklas



       Nuostabus - man, kaip didelei graikiškos virtuvės gerbėjai... Įvairios užkandėlės: tzatziki padažas, salotų lapai, su žolelėmis pamarinuoti pomidoriukai, traškūs avinžirniai, saldžiųjų bulvių lazdelės, feta ir česnakiniai pitos trikampėliai su sūriu.

Traškūs avinžirniai:
Skardinę avinirnių nusunkiame ir gerai nusausiname (paliekame išdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Tada kepame 180 C orkaitėje ant kepimo popieriaus. Apkeptus sumaišome su prieskoniais: druska, pipirais, paprikų milteliais, kuminu, kariu, čili, pašlakstome aliejumi ir dar kišame kepti 15 min.

Marinuoti pomidoriukai:
Vyšninius pomidorus palaikome valandą alyvuogių aliejuje, sumaišytu su balzaminiu actu, druska, pipirais, bazilikais, raudonėliais, vos vos čili pipirų dribsnių ir išspausta česnako skiltele .

Pitos trikampėliai:
Pitos duoneles supjaustome trikampiais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, išspaustu česnaku ir šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio. Kepame 180 C orkaitėje 15-20 min.

Tzatziki padažas:
Pusę ilgavaisio agurko perpjauname išilgai perpus, išskobiame sėklas. Stambiai sutarkuojame, pabarstome druska ir paliekame agurkus ant sietelio, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens (retkarčiais pamaišome, laikome sietelyje kuo ilgiau - galima ir kelias valandas). 400 g graikiško jogurto sumaišome su druska, pipirais, smulkintomis žolelėmis (krapais, mėtomis), įspaudžiame citrinos sulčių ir česnako skiltelę. Sudedame nusausintus agurkus ir išmaišome. 

Saldžiųjų bulvių lazdelės
Saldžiąsias bulves (2 vnt.) nulupame, supjaustome lazdelėmis ir iškepame orkaitėje su druska, pipirais ir aliejumi. 

       Recepto idėja iš Pinterest.

2017 m. gegužės 22 d., pirmadienis

Kaimiška žirnių sriuba



Reikės:
Skaldyti žirniai 2 st.
Jautienos gabaliukas su kaulu 1 vnt.
Porai 1/2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Saliero gumbo 1/4 vnt. 
Lauro lapai 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Bulvės 2 vnt
Parūkytos dešrelės 3-4 vnt.
Druska, juodieji pipirai~

       Į puodą dedame jautieną, 1 morką, susmulkintą porą ir saliero gumbą (nepjaustytą), porą lauro lapų. Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užverdame. Tada nugraibome putas, suberiame perplautus žirnius, pasūdome ir verdame 30 min. Svogūną ir likusią morką smulkiai supjaustome arba sutarkuojame ir apkepiname atskiroje keptuvėje, kartu apkepiau ir dešreles, supjaustytas griežinėliais. Kai išvirs sultinys, išgriebiame mėsą, salierą ir morką. Mėsą nupjaustome nuo kaulo ir sudedame atgal į sriubą. Suberiame bulves, supjaustytas kubeliais, kepintus svogūnus, morkas ir dešreles. Paverdame, kol bulvės suminkštės, jeigu trūksta pagardiname druska ir pipirais. Jeigu jums gražiau, galima dėti nepjaustytas dešreles ir padalinti kiekvienam valgytojui po dešrą sriuboje. Tiekiame su grietine ir juoda duona.
       Recepto šaltinis - Cheftube Francais.


2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis

Cukinijų kroketai



Reikės:
Jaunų cukinijų 650 g (aš perpus maišiau su moliūgu)
Tarkuotas kietas sūris, pvz. Džiugo 100 g
Krakmolas 3 v.š.
Malti avižiniai dribsniai 4 v.š.
Kukurūzų miltai arba kruopos 3 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus kepimui~

       Cukinijas smulkiai sutarkuojame, pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kol išskirs sultis. tuomet nuspaudžiame rankomis arba per marlę. Suberiame sūrį, pagardiname pipirais. Krakmolą
sumaišome su maltais avižiniais dribsniais, suberiame į tešlą. Įmaušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame kukurūzų miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Aliejaus turi būti daug, kepame nesugrūstus keptuvėje (per kelis kartus). Kepimo laikas 5-10 min. t.y. pirma partija visada kepa ilgiausiai, o paskutinė trumpiausiai :)
Tiekiame su grietine (dar geriau būtų česnakinis grietinės padažas), aš valgiau kaip vegetarišką karštąjį patiekalą su avokadų ir pomidorų salotomis. Bet taip pat šie kroketėliai tiktų ir kaip garnyras prie mėsos arba žuvies patiekalų.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Liza. Prijatnogo apetita".

2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Špinatų, avokadų ir fetos salotos su vištiena



2 porcijoms:
Vištienos filė 250 g
Avokadai 1 vnt.
Špinatai 2 saujos
Feta 50 g
Salėgražos 2 v.š.
Graikiniai riešutai 2 v.š.
Džiovintos spanguolės~ (nedėjau)
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Balzamiko actas 1 v.š.
Citrinos sultys 1 v.š.
Medus 1/2 a.š.

      Vištienos filė įtriname druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais. Iškepame, kol gražiai parus. Špinatus, pasmulkintus avokadus dedame į lėkštes ir užpilame padažu iš aliejaus, balzaminio acto, citrinų sulčių, medaus ir druskos. Sudedame pjaustytą gabalėliais vištieną, patrupiname fetos ir viską užbarstome sėklomis bei riešutais.
       Recepto idėja iš Pinterest.