2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Graikiškas užkandžių padėklas



       Nuostabus - man, kaip didelei graikiškos virtuvės gerbėjai... Įvairios užkandėlės: tzatziki padažas, salotų lapai, su žolelėmis pamarinuoti pomidoriukai, traškūs avinžirniai, saldžiųjų bulvių lazdelės, feta ir česnakiniai pitos trikampėliai su sūriu.

Traškūs avinžirniai:
Skardinę avinirnių nusunkiame ir gerai nusausiname (paliekame išdžiūti ant popierinio rankšluosčio. Tada kepame 180 C orkaitėje ant kepimo popieriaus. Apkeptus sumaišome su prieskoniais: druska, pipirais, paprikų milteliais, kuminu, kariu, čili, pašlakstome aliejumi ir dar kišame kepti 15 min.

Marinuoti pomidoriukai:
Vyšninius pomidorus palaikome valandą alyvuogių aliejuje, sumaišytu su balzaminiu actu, druska, pipirais, bazilikais, raudonėliais, vos vos čili pipirų dribsnių ir išspausta česnako skiltele .

Pitos trikampėliai:
Pitos duoneles supjaustome trikampiais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, išspaustu česnaku ir šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio. Kepame 180 C orkaitėje 15-20 min.

Tzatziki padažas:
Pusę ilgavaisio agurko perpjauname išilgai perpus, išskobiame sėklas. Stambiai sutarkuojame, pabarstome druska ir paliekame agurkus ant sietelio, kad nuvarvėtų kuo daugiau vandens (retkarčiais pamaišome, laikome sietelyje kuo ilgiau - galima ir kelias valandas). 400 g graikiško jogurto sumaišome su druska, pipirais, smulkintomis žolelėmis (krapais, mėtomis), įspaudžiame citrinos sulčių ir česnako skiltelę. Sudedame nusausintus agurkus ir išmaišome. 

Saldžiųjų bulvių lazdelės
Saldžiąsias bulves (2 vnt.) nulupame, supjaustome lazdelėmis ir iškepame orkaitėje su druska, pipirais ir aliejumi. 

       Recepto idėja iš Pinterest.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą