2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Kalakutienos juostelės su feta ir Provanso daržovėmis




       Viduržemio jūros virtuvės stiliuje... Baklažanai, paprikos, cukinijos, feta ir kalakutiena - tobulas derinys.

Reikės:
Kalakutienos filė 700 g
Baklažanai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Cukinijos 1 vnt.
Fetos sūris 50 g
Šviežios žolelės (krapai, petražolės, mėtos)~
Balzamiko actas 1 v.š.
Raudonėlis 1 a.š.
Česnakas 2 sk.
Medus 1/2 a.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Kalakutieną supjaustome juostelėmis, įtriname druska, pipirais ir mėgiamais paukštienos prieskoniais (aš pvz šiuo metu paukštienai naudoju žolelių prieskonius, kurie iš tiesų skirti žuviai :) ).
Kalakutieną apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kepame porcijomis per kelis kartus.
       Daržoves supjaustome, pašlakstome aliejumi, druska, pipirais ir raudonėliais. Kepame 180 C orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos 25 min. Paskui apšlakstome tokiu užpilu: balzamiko actą suplakame su pora šaukštų aliejaus, įspaudžiame česnako skilteles ir suskystintą medų. 
       Žalias žoleles sukapojame. Į lėkštes dedame kalakutieną, užberiame žalumynų, ir patrupiname fetos sūrio. Tiekiame su keptomis daržovėmis. 
       Recepto idėja iš Youtube - Colruyt en Cuisine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą