Reikės:
Jautienos išpjova 400 g (ėmiau brandintą)
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 7 vnt.
Morkos 1 vnt.
Miltai 1 v.š.
Grietinėlė 200 ml
Baltas sausas vynas 100 ml (arba šlakelis konjako)
Pomidorų pasta 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Aliejus~
Mėsą nusausiname, supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome juodaisiais pipirais (druskos nereikia, sūdysim vėliau) ir miltais. Kepame aliejuje, gerai įkaitintoje špižinėje keptuvėje. Kai nebesimatys rausvų gabalėlių, pasūdome, uždengiame ir sumažiname ugnį (kelioms minutėms, lygiagrečiai ruošiame daržoves).
Atskiroje keptuvėje aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Kai truputį apkeps, sudedame ketvirčiais pjaustytus grybus. Dar pakepame keletą minučių, tada užpilame grietinėle ir įmaišome pomidorų pastą. Primažiname ugnį iki minimumo ir grįžtame prie jautienos. Vėl įjungiame didžiausią ugnį, mėsą užpilame vynu ir leidžiame jam 1-2 min. paburbuliuoti, kol alkoholis išgaruos ir mėsa pakvips vyno aromatu. Supilame grietinėlę su svogūnais, pievagrybiais ir viską permaišome. Tiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.