Reikės:
Kamembero sūris 1 vnt. (200 g)
Migdolai 50 g
Džiovintos spanguolės 50 g
Sviestas 2 v.š.
Rudasis cukrus 2 a.š.
Cinamonas, muskatas~
Kvapieji pipirai~
Likeris 1 v.š. (Amareto, Kahlua ar pan.)
Druska žiupsnelis
Sūrį dedame ant kepimo popieriaus. Viršutinę žievę peiliu beveik nupjauname, t.y. kaip dangtelį įpjauname palei kraštus, ir paliekame "prilipusį" tik centrą. Dedame į 170 C orkaitę 10 minučių. Per tą laiką pasiruošiame karamelizuotą užpilą.
Spanguoles užpilame karštu vandeniu ir paliekame 5 min. išbrinkti, paskui perkošiame. Migdolus sukapojame peiliu. Sviestą su cukrumi išlydome mažame puodelyje. Paskui sudedame prieskonius, druskos, įpilame likerio ir kaitiname, kol masė šiek tiek sutirštės. Pabaigoje suberiame riešutus ir spanguoles.
Ištraukiame karštą sūrį ir atsargiai nulupame viršutinę žievę. Ant sūrio supilame mūsų užpilą ir viską tiekiame, kol karštą. Labai skanu tepti mentele ant šviežios bagetės, arba galima kaip į mirkalą dažyti krekerius, duonos lazdeles ar pan.