Labai paprastai išvirti brokoliai ir šparaginės pupelės su saldžiarūgščiu raudonųjų svogūnų padažu. Tobulai tinka kartu su paprasta lašišos filė.
2 porcijoms:
Brokoliai 1 vnt.
Šparaginės pupelės (šaldytos) 2 saujos
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Česnakas 1 sk.
Obuolių actas 1 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~
Lašišos filė 2 kepsneliai
Sumaišome marinatą iš acto, keleto šaukštų alyvuogių aliejaus, įdedame druskos, cukraus, šviežiai maltų pipirų. Smulkiai supjaustome svogūną, suberiame į marinatą. Įspaudžiame česnako.
Lašišą pasibarstome mėgiamais prieskoniais ir iškepame (mano mėgiami - druska, pipirai, džiovinti krapai + lašelis citrinos sulčių). Šparagines pupeles ir brokolio žiedynėlius apverdame sūdytame vandenyje (5 min.), tada perliejame labai šaltu vandeniu - kad išsaugotų žalią spalvą. Nukošiame daržoves ir įmaišome į marinatą su svogūnais. Patiekiame su kepta lašiša.
Recepto idėja - žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".