Neseniai grįžome iš atostogų Čekijoje ir nuo tada beveik kasdien valgau salotas :) Ten kalnuose neįprasta tiekti salotas, vienintelis garnyras prie mėsos yra bulvės, net ir atskirai salotų būna labai menkas pasirinkimas... Keista, bet žiemą slidinėjant tai niekada neužkliūdavo, o dabar vasarą tik ir svajojome apie salotų lapus ir kitokius žalėsius :)
Reikės:
Lapinės salotos, 2 saujos
Vyšniniai pomidoriukai 200 g
Raudonieji svogūnai 1/2 vnt.
Virta vištiena 300 g
Šparaginės pupelės 200 g
Čederio sūris 150 g
Žalios besėklės vynuogės 150 g
Riešutai, pvz. kedro ar graikiniai 50 g
Alyvuogių aliejus 50 ml
Citrinos 1/4 vnt. (sultys)
Dižono garstyčios 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Užpilui suplakame citrinos sultis su garstyčiomis, aliejumi ir druska. Virtą vištieną supjaustome šiaudeliais, pomidorus ir vynuoges - perpus, sūrį - kubeliais. Pupeles apverdame 5-6 min. sūdytame vandenyje, tada iškart perliejame šaltu vandeniu. Salotų lapus suplėšome ir išdėliojame lėkštėse. Sumaišome likusius ingredientus, sukomponuojame ant salotų ir viską užpilame padažu. Ant viršaus pabarstome smulkintais riešutais ir šviežiai maltais pipirais.
Recepto šaltinis - www.lrytas.lt .